Wednesday, August 1, 2007

cipan, tenuk or tapir



tun taktahu nk tulis apa dah.

life pun busan je manjang.. gagagagag..
ni last year, time summer..tun ngn kengkawan pegi ke cork city.
kiteorg sewa keta pehtu drive 10jam ke city tu. sepatutnya
4jam lebih je dh leh sampai..tp disebabkan kite org kurang terer tgk map.
bukan tak terer..tp kureng sket la. maka..tersesat la kami berempat.
gaggag..10jam driving..leh byg tak..kami dok dlm keta 10jam.
mula mula tu hepi, fun la gak..pastu dh rimas then lemas lak..pastu rasa nk marah je.
gagaggaga... so kepada adik adik diluar sana..belajar la membaca peta kay.
supaya tak sesat jalan. semasa kiteorg wat trip tu.
before balik ke dublin, sempat gak kite orang ke fota. dia mcm safari.
semua binatang jinak diorg lepaskan. enjoy gak kat situ. tapi..time summer..
adeii..panas giler. serius panas...tp segala spesis haiwan kat situ..smua kat msia pun ade.
so..overall tun xleh la nk ckp..zoo diorang ni best. busan la.. best lagi zoo negara kita.
so..hargaila apa yg kita ada kay.
apa yg nk melalut nih.. okla kat sini ade gambar tenuk @ cipan @ tapir

sape lum kenal tenuk atau pun lebih popular dgn nama cipan.

hah..ini laa cipan. muka dia sweet tau. bulu mata nye lentik

bibir nye muncung. entah la.. xpaham le naper org suka sgt

kalau nk ngutuk org..mesti ckp mcm cipan. apa dosa binatang ini???

sedangkan die adalah satu makhluk yg sgt comey. so..start from today,

kalau korang jumpa sesuatu yg comey..boleh la

korang buat perumpamaan seperti berikut

"eh eh..comey nye kau, macam cipan"

hah!!..try la....
selamat mencuba..
baikla kawan kawan...kite jumpa lagi pada hari esok di waktu yg sama
dlm rancangan..mari mengenal cipan.
bye bye

10 comments:

coklat ubat batuk said...

patut le tun pun comel.... gagagagg

best_385 said...

"eh eh..comey nye kau, macam cipan"

tun teja said...

hahhaha..tenqiu . tenqiu. eceli cipan yg comel cam tun. gagaggagaga

Faceless said...

cun jugak tenuk rupanya

lyera said...

"cipannye tun.."
"awak nampak cipan arie nie.."
"cipan ke dia?"
hehehehe..

tun teja said...

huhu...byk nye cipan..huhu

mizie said...

sukanye cipan2 semua..heee..aku harap semua cipan boleh dapat manfaat dari ciapn2 semua tgok tadi..ambik ikhtibar yer...mudah2an segala apa yang kita wat kat dunia nie x lebih dari cipan yang sudah sedia ada...panjang pulak memo ni..mcm cipan pulakk....hahaha..jumpa lagi ciapn2 semua yer...semoga ceria selalu...selamat menyanbut bulan sya'ban yang penuh rahmat ni...

mizie said...

sori jgn mare yer semua...aku cuma berjenaka jer..sebenarnya kita sgt bertuah dijadikan manusia..lagi2 dengan cukup sifat..semoga kita semua diberkati pada bulan yang berkat...x lama lagi nak pose..x sabar rasanya....terima kasih tunteja moga dapat jumpa awak yer...

Kro said...

haha.. cipan.

sebenarnya saya pun tak nah tengok cipan.. tapi sebut cipan mmg best.. tatau pasai pa.

\\[^o^]//

anyway.. keep it coming gurl.

Kakak Tiri said...

"eh eh..comey nye kau, macam cipan"