Saturday, December 1, 2007

sleeping beauty


"morning tuan puteri, masa untuk bekpes. sy prince charming. jemputla makan" sebaik sahaja tun buka mata, seorang jejaka kacak berada dihadapan dgn sedulang makanan pagi. Jejaka kacak itu mengukir senyuman. ADEII.. bagai nk jatuh jantung Tun teja. Tun terpegun dan membisu seribu bahasa. " tuan puteri telah tido 100tahun dan saya telah selamatkan tuan puteri dari sang durjana ataupun lebih dikenali dgn nama jantan kabaret" kata putera kacak tu. " OWHHH.. benarkan begitu?" balas tun teja dgn gedik nya. Tiba tiba.. "CUTTTT...!!!. Tun, bape kali dah aku pesan. Jangan kembangkan idung. Ko ni x reti berlakon ke? kecik kecik xnak mampus.. dan besar menyusahkan org" kata director ahmad nisfu.


Adeii kejamnya realiti.. tak sempat tun nk kawen ngn putera kacak tu. Alangkah indahnya idup tun kalau macam dalam cite fairy tale. Si heroin mesti cun gile dan si putera mesti paling kacak. pastu mesti hepi ending. Dalam cite dongeng, tun suka karektor SLEEPING Beauty. Sebab idup dia takde cabaran pun. Cuma tido je. tido dan tido dan tido pastu bila bgn.. ada putera kacak depan mata. pastu dia idup hepi dlm istana. Bestkan?? Kalau jadi cinderella, kena ragging, byk masalah. walaupun akhirnya..dia idup hepi gak tapi idup dia penuh dgn pancaroba. takmooo laa... Tun nk jadi SLEEPING BEAUTY.. Anak dara yg malas serba serbi namun life dia berubah apabila bgn dari tdo. Perghh..indahnya dunia angan angan tun. Semoga apabila tun bangun tido esok, segala galanya berubah seperti dalam cite dongeng sleeping beauty.


Tapi macam mana kalau tun tdo tak bgn bgn.. terus ke padang masyar?? jawab tun jawab.. jgn tak jawab.


erk takpela.. tun nk mandila!

13 comments:

coklat ubat batuk said...

masih sengal.....

pedum said...

patut la busuk..asyik tido je..ni mesti duk tido lagi..bgn la...orang dah tunggu lame ni...kata lepas makan suh kejut..tapi tak bgn2 lagi ni...

mUaDZam ShaH said...

teja..!! rasa2 ko saper ler putera raja yg bakal nk kezutkn ko dr tido tu?
a. raja lawak
b. raja sms
c. raja gopal
d. ulam raja

ahaks!!

tun teja said...

manade sengal la coklat!!

pedum bucuk!..

huhu.. aku nk putera raja la.

arsaili said...

ler gi mandi gak..ingat malas nak mandi..wakakakaka

tun teja said...

huhuh..dah rajin mandi dahhh...
manade mls

mUaDZam ShaH said...

nah sabun dettol..gik mandi cepat..!! kang nk deting ngan aku bau acem lak..!! :p

peminat biskut tiger said...

berangan la sampai mati oii..
langit kena junjung gak..tanah kena pijak tiap2 hari. berangan..berangan gak mandi jgn lupa.. hey anak dara zaman skrg.

tun teja said...

shah! tun dh mandi kay,

peminat biskut tiger.. suka ati tun la nk berangan ke apa ke. ko pedulik haper??

kunyah biskut tiger said...

uik melawan...
mesti kena pedulik bcoz ur my fren.
tun sihat ke?

tun teja said...

sape la biskut tiger nih???

kunyah biskut tiger said...

sampai hati tak kenal..hmm hakulah kekasih mu...wahahaha..nmentang2 la dgr lagu ct nurhalija..

Kakak Tiri said...

It's every gal's dream to be saved by a prince charming and living happily ever after. However, life doesn't always turn out the way we want it to be. In a way, I regretted being brought up with all these fairy tales I read. But, on another POV, hey, I had a great time growing up dreaming. Huh huu!