Monday, December 31, 2007

selamat tahun baru

apa azam tahun baru tun?? azam tahun baru tun nak jadi perempuan melayu terakhir. kenapa nk jadi pempuan melayu terakhir?? sbb selama ni jadi 2nd last je.. tingin gak nk merangkul award. nak merampas tittle tu dari vanida imran.. erm.. rasa rasa layak ke??? ermm.. tiada yg mustahil la.. tul tak? macam mana nk memakbul kan azam tu? err.. dalam sebulan ada 30ari.. dalam setahun ada 365 ari.. so byk masa lagi. boleh tercapai kot. apa azam tun tahun lepas?erkk.. nk jadi perempuan melayu terahir gak.. tp terpaksa diposponkan kerana ada sebab musabab yg tak dpt dielakkan. sebab apa?? sebab.. tahun 2007 tun terpaksa melalui liku liku kehidupan yg telah byk mentensen kan idup. contoh yg mentensenkan tun??? ermm tun telah diketemukan dgn durjana lagipun.. tahun 2007 tun muda remaja gitu.. tak matang lagi. berapa umur tun tahun 2008?? ermm.. kena jawab ke, tak jawab takleh ke... ermm.. tun still muda lagi. pada bulan februari tun akan menyambut birthday yg ke 18 untuk kali ke 7. ngeeeee.. apakah maksud perempuan melayu terakhir?bg tun perempuan melayu terakhir ialah perempuan yg tahu menjaga maruah diri dan sgt bersopan santun. ermm.. tun nk berubah menjadi lemah lembut, akan mengurangkan penggunaan bahasa yg ngeri dan.. cuba berjinak jinak dgn dapur, selain itu tun juga akan mengurangkan sikap malas mandi. kenapa tun memilih untuk menjadi perempuan melayu terakhir? dah tun melayu.. takkan uganda kot. tah pape je soklan. x mengembang minda langsung.. TUTTTTTTT.. ops excuse me. tak sengaja. tun ada azam len ke? takkan satu je?... ermm azam tun byk.. tapi takpela. yg len terpaksa dirahsiakan demi menjaga nama baik tun..hahaha. kalau tak tercapai.. xdela malu sgt. tul tak?..

Sunday, December 30, 2007

esok new year eve

yeyeii.. lagi 1 ari saja nk masuk 2008. huhuhu...
nk jadi 25thn dah.. aiyarkkkkkkkkkk... sudah tua wooooooo..
tadi cek tiket nk balik.. mahal gile.. tiket
apa kes mahal sgt nih.. dulu return tiket dari paris ke klia seribu euro.
tadi cek tiket.. one way dah 9ratus. apa kejadah mahal sgt nih??
MAS ni mmg laa.. mencekik darah sungguh la..

Thursday, December 27, 2007

tahla

lagi 3 ari setengah je nk masuk tahun 2008. sedih la.. kekadang bila kehilangan. rasa semuanya berubah. huwaaaaaa.. sedih la. kenapa kena pergi macam tu je. nape tak bagi peluang. kekadang apa yg kita nampak dimata, tak semestinya nyata. sbb kekadang pandangan mata boleh menipu. huwaaaaa. apa tun merepek nih? tapi tun rasa kehilangan laa.. serius la. sedih. semua nya berubah. apa pun.. sisa sisa 2007 nih. tun nk cuba buang yg keruh amik yg jernih. rindukan zaman dulu. tun rasa 2007 la paling mencabar dlm idup tun. asyik kehilangan je. mungkin pelangi nk muncul tahun 2008.

hari ini , winter sale dah start. semua sawan shopping.. hepi sekejap.. pastu tgk utang kad. huhu.. mcm mana nk bayar nih??? kena settle kan before balik mesia. kalau tak.. leh parah nih. ni yg rasa nk kawen ngn anak raja nih..
kepada raja muda nazrin, tun sanggup jadi no2. huhu.. takde harapan kot.. sbb isteri dia lawa. kalau jd bini no2 paklah?.. ermm.. ada harapan tak??. tahla.. kalau dia tahu tun malas mandi, tak reti masak dan ada penyakit sengal.. bukan paklah je reject.. mamak roti canai pun x hingin. gagagaggagagagagga

Wednesday, December 26, 2007

masa..

kalau la tun leh undurkan masa.. tun nk balik ke 10thn lepas. byk mende tun nk ubah.. byk mende tun nk betulkan.. byk mende yg takkan tun sia sia kan., tapi sekarang nih.. tun rasa masa cepat sgt berlalu. naper yek?? pejam celik pejam celik dah abis setahun. tahun depan umur 25. tun dah dewasa.. huhu. dah tua. kalau leh hentikan waktu.. tun nk jam berhenti zaman remaja. walaupun tun gemok time tu.. tapi.. hepi je. takyah pk diet, tak takut muka berkedut, dan lain lain. yg bisa mentensenkan paler.

tun baru sedar.. setiap kesusahan yg kite terima pasti ada kebahagiaan yg bakal muncul. bak kata mak tun.. antara cepat dgn lambat je. yg penting kesabaran. contoh, tun tensen sbb org pinjam duit tapi x reti nk bayar.. tp takpela tun dah halalkan. dan kebetulan henpon tun pun dah mengong.. tetibe.. uncle kasi henpon. rezeki namanya. tun tahu ALLAH maha penyayang. dia takkan beri dugaan diluar kemampuan hambaNYA. ya ALLAH, ampunla dosa dosa tun..

azam tahun baru ni.. tun rasa tun nk ubah diri tun.

tun rindukan lessy. rindu sgt.. bila teringat mesti leleh. isk.. dia hanya seekor kucing tapi syg sgt kat dia. maybe disebabkan perangai manusia lebih teruk dari binatang. sekurang kurangnya binatang tak reti nk menipu. binatang tak reti nk mengeluarkan kata kata yg bleh sakitkan ati kita. senang cite.. binatang tak berdosa. buat lessy tersayang, tun harap.. satu hari nanti tun jumpa sekor lagi kucing yg bijak mcm lessy.

yay yay dpt hadiahh




sepanjang xmas nih.. tun mkn mkn mkn tido dan makan. serius tak diet langsung.. naper yek? hepi kot. kelmarin.. tun shopping brg nk masak.. sempena holiday.. tp housemate tun celebrate xmas. nak tahu tak?? tun jemput uncle pakistan yg baik ati tu dtg umah.. mkn umah tun. sbb buat julung kalinya tun masak tun jamuan mkn. tun masak kari ayam, cucur bawang and tomyam. pastu.. uncle tu leh bagi tun henpon sony ericson k800i. kompius tun.. apsal bg henpon..siap ada 160 euro kedit. gile sonok.. murah tul rezeki tun. alhamdulillah.. syukur. huhu.. henpon tun pun dh nazak.. tp jauh dlm diri tun pikir nk refund pastu nk beli mende len.. tp.. rasa tak baik la. dh org kasi... nak refund lak. perbuatan keji tu. pastu kitty, kawan tun kasi lipgloss brand chanel. huhu.. sonoknye. henpon ni pun best gak.. huhuhu.. pendek kata.. best laa... pagi td.. hyunmin masak korean food. sedap gilerrrrr.. so kehidupan ku minggu ini.. mkn mkn mkn mkn.. sungguh nikmat. diet akan bemula pada tahun hadapan

Saturday, December 22, 2007

ermm

semuanya dah berubah.. dah tak sama mcm dulu. tun harap perubahan yg baik. tapi takpe.. buruk baik tun terima seadanya. kekadang kite hilang org yg kita syg tanpa sempat kita explain apa yg berlaku. so org tu wat conclusion sendiri. pastu dia pegi mcm tu je. takpela.. kepada mereka yg kehilangan.. tu mungkin takdir. so kena la terima seadanya. ada org tanya. apsal blog tun teja dh x kelakar mcm dulu??. tun pun taktahu.. selama ni tun wat lawak ke??? kompius tun!
nak yg lawak baca popular entry la.. blog tun ni tempat tun release tekanan je. x lebih pada tu.

arghhhhhhh... beberapa hari je usia nk bertambah lagi satu angka. 25thn..gagaga... azam tahun baru???
huhuhu.. sepanjang tun hidup.. xpenah pun tun wat azam tahun baru. tun cuma harap.. smoga tahun 2008 tun berubah jadi yg lebih baik.

Friday, December 21, 2007

cheezel



sonok nye.... pagi tadi on da way nk gi keje dpt parcel dari mesia. thanks to bro sbb kasi tun cheezel, baju, bracelet and 100plus. huwaaaaaaaaaa.. peveret tun .. 100plus ngn cheezel. memang sonok. slalu kat mesia.. kalau tun stress tun cari cheezel ngn 100plus. bro.. terima kasih byk2.
jasamu dikenang..

tun mmg rindukan cheezel ngn 100plus. huwaaaaaaaaaaaa.. terharu sgt bro. tenqiuuuuuuuuu.

bracelet yg bro kasi tu.. cantik la.. lenkali jgn la bg dah. tak terbalas nanti budi. jasa mu dikenang.

Thursday, December 20, 2007

x best

rasa x bestla jiwa 2-3 ari ni. maybe sbb lessy dh takde.. masih belum leh terima hakikat dia dh mati. kekadang tun taktahu apa tun nk dlm dunia nih. nk mati?.. takut.. sbb kalau tengok tahap iman dan amalan.. sgt la tak mencukupi. nak idup?? ermm.. kekadang dunia ni .. mcm terlalu mencabar la. kalau org yg beriman pasti dia takde masalah. org macam tun???

tun nk jadi sleeping beauty.. tdo tido tido dan tido. bile bgn semuanya berubah. hidup hepi ever after.

tun xleh terima hakikat.. semua berubah dan x macam dulu. adakah ini fenomena normal untuk anak dara yg makin meningkat usia.. dlm proses mematangkan fikiran?. tun rindukan zaman kanak kanak dan zaman remaja yg tun rasa.. x ada cabaran. rindu nk tdo dlm pelukan mak, bergossip ngn adik pempuan tun, jalan jalan ngn ayah. main ngn lessy.

tun sedih.. :(

Wednesday, December 19, 2007

lessy dalam kenangan











Bangun pepagi dah dapat berita buruk dari mesia. Adik tun sms "along, lessy dah mati". Tun macam tak boleh terima hakikat kucing tun mati dilanggar pemandu kabaret. sedih sgt. Baru je semalam tun tepon mak pastu ngumpat lessy. Mak cakap lessy makin mengada ngada. Kalau nk tido mesti cari mak. Tgk tv pun kena peluk dia. Masa ayah sakit kelmarin dia cium kaki ayah pastu tido ngn ayah sampai ayah cakap " kenapa lessy manja sgt nih? ayah dah nak mati ke? " Rupanya lessy yg pergi dulu. Mak cakap ayah pun nangis gak tadi. Tak tahan tgk bangkai dia. lessy sedih. arini.. seharian tun rasa sedih sgt.

Dulu masa kat kampung, kalau tun merajuk ngn mak ayah. lessy la tempat tun mengadu. Kalau takut tido sensorang.. mesti peluk lessy. Kekadang takut nk gosok gigi kat bilik air pun bawa lessy skali. Mak kata kalau lessy boleh ckp mest dia kata " harap badan je besar, tapi penakut". Lagipun kalau apa apa jadi mcm la lessy leh tolong.

Zaman sekolah kalau balik dari hostel , baru je nk masuk pintu umah dia dh lari dpt tun. pastu gesel badan dia kat tun. sedara mara cakap bau badan lessy dah mcm bau tun.
kat umah tun mesti jerit.. lessssssssssssyyyyyyyyyyyyy... pastu lessy mesti lari.. bila nk sampai kat tun.. dia pun wat catwalk.. saja nk bg org geram tgk dia. lessy .. tun rindu lessy. seriuss.. sedih sgt . lessy dah takde.. rini.. tak benti lagi nangis tiap kali tingat dia. sedih sgt.. nape lessy tak tunggu tun balik mesia??? bagi la tun peluk dulu. bukan lama je lagi pun.. kenapa pergi cepat sgt. kenapa lessy main tepi jalan..kan dh kena langgar?? sekarang lessy dah takde.. ngn sape tun nk main kat umah.

sekarang lessy dah takde.. ya ALLAH.. sedih nya ati tun nih. takpela.. ada hikmah kot dia pegi. adik kan pregnant.. nanti bulan pantang.. x elok ada kucing kat umah. bulu dia tak bersih. mungkin itu kot hikmah lessy pergi. apa pun.. tun nk letak nama next kucing tun.. lessy.

lessy sentiasa dlm kenangan...

Monday, December 17, 2007

sonok nye

skrg ni poland tu xde kat umah.. dia balik ke poland sbb nk celebrate xmas wif family. huhu.. so tun ngn hyunmin.. bermaharajalela kt umah nih. best nyaaa..
tak sabar nk cuti.. nk tido seharian pastu nk mkn dan tdo saja.

pasal durjana tu... malas dh nk pk.. sbb ada org email ckp.. tak baik marah2. hahha.. lagi pun dia seram bace blog tun.. dia kata ngeri. so malas la nk marah marah.
azam tahun baru nk jadi anak dara sopan santun serta berhemah tinggi.
tun nk merebut tittle perempuan melayu terakhir. gagaggagag..

tun dah sihat ... so dh boleh mulakan senam erobik setiap ari. sbb sebelum ni dok mkn je.

Thursday, December 13, 2007

nananana



masih lagi selsema tp dh kurang sket.. hopefully, sok dh ok dah. erm megasale dah start. tapi tahun ni tak meriah macam tahun2 lepas. org mcm saving duit je. erm skrg ni brg kat tesco dh naik 10%. adei.. pastu bab tun nk gi korea next june.. macam x kesampaian je. tgk bajet skrg nih.. tersangat la tak cukup. pastu.. sempena megasale.. tun dh kuar la gak duit beli brg nk bawa balik mesia. sale mmg menggoda iman tun. perfume half price.. adeii.. estee lauder ada 10%discount. tergugat diri ini. maka.. juadah harian ku di bulan hadapan kemungkinan besar megi ataupun biskut tesco.

duit duit.... x penah cukup. biarpun org ckp duit bukan segala galanya tp ia satu keperluan ...huhuhu..
sakit sakit nih.. makin kerap tun tepon mak. walaupun dia dh boring dgn anak nya yg mengada ngada nih.. tp.. mak layan kan juga. mcm kelmarin.. dkt 3jam borak ngn mak.. semata mata nk ngadu sakit ngn cite pasal gussip. dah abis bab gussip cite pasal drama melayu kat mesia.. pastu borak pasal kucing tun. lessy skrg ni makin mengada-ngada. mentang mentang la dia lawa. pantang nampak kucing jantan.. kemain lagi gedik dia. tp lessy punya taste sgt la hodoh.. pendek kata lessy ni tasteless. byk2 pilihan.. dia pilih si kurap yg garang. tapi tun paham.. taste lessy. dia suka real jantan kot. gaggagag. pastu mak cite lagi.. lessy selalu balik mlm.. kekadang x balik 2 ari. ayah kata.. balik mlm mlm tu gi clubbing la tu. takpun pegi merempit. kucing akhir zaman..

tak best la bila x sihat.. rasa nk kasih syg mak bapak je. .. ..
kalau tun kat umah skrg nih.. tun nk mintak mak buatkan bubur ayam, letak kacang goreng dgn lauk sambal ikan keli.
pastu tun nk pasang cite p.ramlee madu tiga. pas mkn.. nk tdo. pastu nk peluk mak.
bgn pepagi nk suh ayah beli nasik lemak ngn kuih pelita.

cedih la.. isk isk isk..

Tuesday, December 11, 2007

demam lagik

tun demam lagi.. angin dublin pun leh tahan la gak kencang nya. rini.. selsema sakit tekak.. adeii.. byk sgt dosa .. tu pasal dibagi demam. org kata.. sakit leh kurangkan dosa.. iskk.. sakit sakit nih..
kepala hotak dok ingat kat kampung je. windu kt semua. time sakit sakit ni mcm nk extra kasih sayang. huwaaa.. nak mak bapak.
adik tun dah scan. bulan 2 nanti dapat baby boy.. insyaALLAH. dengkinya kat dia. eh takla.. hepi tuk dia.

tun rasa nk minum 100plus ngn makan cheezel. pastu rasa nk minum air cendol ngn mkn laksa. pastu nk makan satay. pas makan satay nk mkn nasik panas ngn gulai pajeri nenas.

lamanya tak mkn semua tu... tula..dulu suh belaja masak. degil! skrg sape yg susah? diri sendiri jugak. ops.. cite bab masak.. sabtu ritu tun masak tomyam.. kwn tun si korean tu suka gile. abis gak la seperiuk besar. pastu siap suh buka restoren kat korea. huhuhu.. bapak tun mesti x caya.
tp kan tun rasa.. kawan tun ni taktahu rasa sebenar tomyam. sbb bila tun mkn.. rasa sup yg masam dan pedas je. xdela sedap pun. takpela.. terima je la pujian diorg tu. org dh puji.. kenala terima seadanya. tul tak?? *** kembangkan idung selama 2minit**

Monday, December 10, 2007

demam.. huwaaa



semalam tun pergi party company. . ermm.. mula taknak pegi sb dah sah sah la diorg minum dan tun pun x berapa sihat. so.. rs berat ati nk pegi. tapi disebabkan dh 3thn keje situ tak penah skali pun join. so dgn keberatan hati tun pegi la gak. tun order coke. pastu berborak la ngn diorg. adeii.. pastu nk order mkn.. mula mula nk skip je. nk ckp tun nk balik sbb tak sihat.. tp rs mcm kerek la plak. dtg x sampai 10minit dh nk balik. maka.. tun pun tgk la menu. nk cari ikan. xdela pulak. tp sib baik ada vegetarian meal. pastu tun order cendawan goreng ngn chips. ermm.. tak sedap la. sedap lagi ikan masin goreng ngn nasik panas. pastu kiteorg dihidangkan eskem ngn pancake. huhu.. tapi tun xde selera nk mkn.

pastu.. mata dh ngatuk giler.. sbb b4 gi party tu.. tun dh telan ubat selsema. tu yg ngntuk. pastu sib baik la.. ada yg dh angkat kaki.. so tun pun mintak diri la gak. sbb tak selesa la nk stay kat situ lelama. tambah lak.. diorg minum. diorg tanya gak la. nape tutup kepala nape tak minum, nape tak mkn daging. untuk tutup kepala ngn tak minum tun just jawab.. tun muslim. tapi untuk x makan daging.. tun rasa payah la nk explain.. kena mkn daging sembelih .. nk kena kerat tang leher kasi urat putus.. bla bla bla... tun rs.. kalau ckp pun.. diorg bukan nye paham pun. so tun jawab kulit alergik. gaggaga. kebetulan kat tgn ada parut. so secara percuma tun dpt dosa menipu. tun ckp.. kalau mkn daging nanti kulit gatal2 pastu ti ada parut mcm kat tgn tu. sbb parut tu disebabkan mkn daging. gagagag.. ..

pagi tadi bgn dari tido.. mata berat sgt..pedih. tekak sakit dan selsema.. sgt la merimaskan jiwa. pastu makin la rindu kat mak bapak kat kg. slalu kalau kat umah.. kalau sakit.. memang manja la. nak apa apa pun mak ayah belikan. nk mkn apa pun.. mesti dpt. pastu tun ngn adik pempuan tun beza sket. kalau adik demam.. dia tak suka org dekat ngn dia. dia rimas.. tp tun kalau sakit or demam.. org yg tun cari mesti emak. pastu mintak emak peluk. sampai dia pun rimas. tapi.. tun x pedulik hahahaha. janji dpt mak peluk. mcm biasa tun tepon mak pepagi. tadi.. tun ckp "mak, along tak sihat.. demam. sini dah sejuk. nak mak peluk".
mak jawab.. "meh meh.. mak peluk.. " alahai.. rindu nye kat mak. sebak sgt ckp ngn dia tadi.
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nk balikkkkkkkkkkkkkkkkkk. takleh bayang la idup tanpa mak. mak la segala gala nya.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nak mak

Saturday, December 8, 2007

durjana lagik!

sale dh start, semua org dah start mengabiskan duit sempena christmas. Pergi tang mana pun penuh orang. macam musim raya kat mesia. Tun dah sambar perfume. elizabeth arden. half price.. huhu best nyer.

Pagi tadi si jantan kabaret a.k.a durjana pm tun kat ym.

kelisay2k (08/12/2007 10:51:35): hye..sory letak gambar u kat blog...
tunteja (08/12/2007 10:52:02): x rasa malu ke
kelisay2k (08/12/2007 10:52:15): ntah
tunteja (08/12/2007 10:52:23): aku tak halal kan lah
tunteja (08/12/2007 10:52:29): apa ko wat
kelisay2k (08/12/2007 10:52:32): ok
kelisay2k (08/12/2007 10:52:47): tak pe la aku delete
tunteja (08/12/2007 10:52:51): bagus
kelisay2k (08/12/2007 10:52:56): bye

erm sesape leh tlg ajar tun tak?. tun dh letak jantan kabaret ni kat ignore list tp apsal jantan ni leh pm tun yerk?? !"£$%^&*()_.. yg wat tun bengang dia tak buang pun pic tu. najis mugholazah betul laaaaaa.

Apa jenis manusia la durjana ni? Dah berbini , anak pun dah 2. tapi gatal gile. nak anak dara je. Kalau ensem takpe la gak. ni muka mcm tembok tak siap ada ati nk try aku laghi. Sorry la yek. cermin muka ko dulu.. umur baru 31 tapi semua kawan aku ckp ko mcm 40thn. isk tun tak panas ke ngumpat ke org ni?. Yela mana tak geram, aku dah ckp jgn kaco aku sampai 7 keturunan tapi tak paham bahasa. kena speaking uganda kot baru nk paham. aku pun masuk la blog jantan kabaret nih. Memang syaitan bertopengkan manusia. Bila menulis macam ahli sufi je? Baca dan terus baca.. huiyoooo.. drama ramadhan pun tak sebaik drama dia. Kunun kunun nya pencinta agung. weeeeeeekk.... nek geli anak tekak tun. rasa nk muntah ijau je.

dia ckp semua manusia wat dosa. memang la..takde manusia terlepas dari wat kesilapan. tp problem nye.. kalau dh tahu bersalah.. insaf la. tapi perangai durjana ni..adeii takde kata kata leh diucapkan. bak kata pakcik tun.. dah memang genetik kot. tak tahu malu. wey jantan!!!.. pergila jaga anak bini ko. Takyah la dok kejar anak anak dara org. Satu hari nanti kalau anak ko jumpa setan durjana mcm ko baru ko tahu !Serius aku skrg ni dok pikir kan anak anak dia. Kesian nye..dapat bapak mcm durjana tu. Syukur sgt aku dpt ayah yg jauh jauh sgt baik nye dr mamat kabaret tu. Ayah tak pernah lalai dlm menunaikan tanggungjawab dia. mmmuuuaaah syg ayah.

jantan kabaret!.. kalau ko teruskan kerja ko menipu orang, aku tak heran la kalau satu hari nanti keluarkan harian metro ko dicincang 18 or ko dibom mcm kes altatunya. Zaman skrg ni..bukan leh wat main main..ramai yg extreme...

kepada anak anak dara diluar sana.. beware ok.. sebb jantan kabaret skrg makin membiak biak. mereka berada di mana mana saja. setakat ini kaktun tak jumpa lagi cara untuk mengesan jantan jantan murahan . namun.. kaktun nk nasihatkan.. korang doa la supaya dilindung dari najis seperti mereka.

aku tanak tensen laaaaaaaaaaaaaaaaa.... tp jantan mcm ko nih.. leh menambah dosa aku je dok maki maki ko. kepada jantan kabaret a.k.a durjana .. tun nk ckp.. sila pergi mampus!!

Wednesday, December 5, 2007

pasan cantik!!

cantik!!!
besar sgt maksud cantik nih. Ikut taste masing masing. kalau ikut taste tun, Tun suka awek yg mata sepet, kulit cerah, kurus, tinggi dan berlesung pipit. Tun sgt dengki dengan gadis mcm nih. cerita bab cantik nih, Tun borak ngn roomate korea, dia ckp.. gadis korea byk yg plastik especially tang mata ngn hidung. kat korea kalau berat over 50kg dah dilayak panggil gemok. pastu anak dara mesti bersopan santun. Kesimpulannya, gadis yg ganas dan berhidung kembang mcm tun nih mempunyai potensi untuk menjadi anak dara tua (andartu). Nasib baik tun dilahirkan kat tanah melayu.

PERASAN CANTIK!!.. hah! ini satu penyakit yg boleh menjadi kronik kalau tak dicegah diperingkat awal. Kalau duduk dekat ngn org pasan lawa nih, memang boleh sakit kepala tahap migrain. Namun sib baik tun mempunyai antibody yg mampu menahan Tun dari menyepak muka mereka satu persatu.

Masa nk cari perfume, terserempak ngn satu makhluk nih. kenal gitu gitu je. Tapi kenapa la rini tun leh lak terlayan dia. Antara dialog dialog yg membuat tun hampir termuntah satu baldi.

1."ramai kata i makin cantik"
2. " bf i jeles sgt kalau i pakai cantik-cantik. risau laki len ngorat i"

BUUUWWWEEEEEKKKKKKK.. rasa nak bawa dia pegi mental terapi. Memangla lawa minah nih, tapi byk lagi lawa dan takla kecoh mcm dia. Sabar jela.

Selain minah nih, tun penah gak jumpa awek pasan cantik. lama dah tak jumpa dia. last time jumpa awek pasan cantik nih... masa zaman form5. classmate tun ni berkapel ngn presiden skolah kitaorg. Minah ni sgt la riak kerana berjaya menawan hati presiden kita org yg agak bulat bentuk fizikalnya dan gelap warna kulitnya.
di suatu petang di dalam kelas.. sedang tun buat hal sendiri.. tetiba
"tun tun tun... masa skolah rendah aku kapel ngn ketua kelas, masa form3 kapel ngn ketua pengawas, sekrg aku ngn presiden skolah dah besar nanti kawen ngn perdana menteri.. hhihihi". Aku yg tak berdosa padanya terbangang seminit. ko panggil aku semata mata ko nk ckp mende tu?????? serius kronik budak tu. agaknya dia dh tak tahan sangat nk meluahkan perasaannya itu.

Kepada adik adik diluar sana jauhila penyakit ini kerana ia bisa mentensenkan mereka yg berada di sekeliling anda. bagi mencegah penyakit ini adik adik perlula bermuhasabah diri. sesungguhnya riak dan takbur satu sifat terkutuk dan org akan sentiasa mengutuk anda di belakang. oleh itu..insaff laa

sekian terima kasih.

Tuesday, December 4, 2007

shalalal


chakkkkkkkkkkkk!!
tun teja sedang dalm kebusanan yg teramat sgt. rini ..korean tu bawa kawan dia. cute sgt.. serius cute sgt.. huhuhu.. rasa nk ckp SARANGHE (i love u). . erk.. tak tak.. x ckp pun. huhuhu..

erm skrg ni kan tun rindu kan lessy tun.. serius tun rindu kan lessy. kucing tun yg comey tu..
pastu tun rs nk makan ikan keli masak sambal dgn roti canai kuah banjir. dua dua ni makanan peberet tun.. huwaa. lapar la. nk makannn..

lalallalala.. gagagaaa...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhh... nk gi klcc. nk tgk wyg, nk mkn kat pelita... nk gi midvalley, nk lepak mamak..

lalalal... lalalla..

Monday, December 3, 2007

ex-roomate

ex-roomate tun, MELAYU.. dah 3hari dia msg tun tapi takda satu kali pun tun reply. Malas je nk reply. tapi semalam dia msg tun ckp dia ada problem. Dah dekat setahun tak bercontact since dia pindah serumah dgn bf mat salleh. Kekadang tun tak paham kenapa bila orang ada problem mesti cari tun. Kat dahi tun ada cop "charity" - sedia berkhidmat utk mereka yg memerlukan.

Mula mula tun nk wat bodo je. malas nk pikir problem org. Tapi rasa bersalah lak sbb dia ckp dia perlukan kawan. So tun tepon la dia.
bf dia dah tinggalkan dia sbb bf dia tanak masuk islam. Ermmmm tun nk percaya tp deep inside tun cam pelik je. Pentingkah agama buat dia??? Kalau dah tido sekatil, minum dan tak keterlaluan kalau tun ckp cara hidup dia memang langsung tak bercirikan ISLAM. Tapi siapalah tun nk judge dia. Itu antara dia dgn ALLAH. Semoga kawan tun ni dikurniakan hidayah untuk kembali ke pangkal jalan.

Pas sembang ngn dia barula tun mengerti nape la dia cari aku. Rupanya nak cari bilik sewa. Dia dihalau oleh mat salleh tu , so dia kena dok hotel. EMMM.. no wonder la ko cari aku.

Ini bukan kali pertama bf dia tinggalkan dia. Dulu tun dah tolong, carikan rumah utk kami berdua. sbb dia janji nk insaf . so tun terpaksa tolak offer kwn kwn len utk dok serumah..sbb nk dok ngn minah nih. kesian kan dia sorg sorang. Tapi bila dpt bf mat salleh yg len lak. minah ni kuar umah camtu je. So, wajarkah dia ditolong lagi?? erm.. xperla.

Pisang kalau berbuah dua kali, ada gak untung nye.. leh gak wat pengat pisang ngn kek pisang. Tapi kalau ko wat lagi perbuatan lama.. yg tanggung tun sorg. so tun xnak amik risiko.. sorry la yerk.

Saturday, December 1, 2007

sleeping beauty


"morning tuan puteri, masa untuk bekpes. sy prince charming. jemputla makan" sebaik sahaja tun buka mata, seorang jejaka kacak berada dihadapan dgn sedulang makanan pagi. Jejaka kacak itu mengukir senyuman. ADEII.. bagai nk jatuh jantung Tun teja. Tun terpegun dan membisu seribu bahasa. " tuan puteri telah tido 100tahun dan saya telah selamatkan tuan puteri dari sang durjana ataupun lebih dikenali dgn nama jantan kabaret" kata putera kacak tu. " OWHHH.. benarkan begitu?" balas tun teja dgn gedik nya. Tiba tiba.. "CUTTTT...!!!. Tun, bape kali dah aku pesan. Jangan kembangkan idung. Ko ni x reti berlakon ke? kecik kecik xnak mampus.. dan besar menyusahkan org" kata director ahmad nisfu.


Adeii kejamnya realiti.. tak sempat tun nk kawen ngn putera kacak tu. Alangkah indahnya idup tun kalau macam dalam cite fairy tale. Si heroin mesti cun gile dan si putera mesti paling kacak. pastu mesti hepi ending. Dalam cite dongeng, tun suka karektor SLEEPING Beauty. Sebab idup dia takde cabaran pun. Cuma tido je. tido dan tido dan tido pastu bila bgn.. ada putera kacak depan mata. pastu dia idup hepi dlm istana. Bestkan?? Kalau jadi cinderella, kena ragging, byk masalah. walaupun akhirnya..dia idup hepi gak tapi idup dia penuh dgn pancaroba. takmooo laa... Tun nk jadi SLEEPING BEAUTY.. Anak dara yg malas serba serbi namun life dia berubah apabila bgn dari tdo. Perghh..indahnya dunia angan angan tun. Semoga apabila tun bangun tido esok, segala galanya berubah seperti dalam cite dongeng sleeping beauty.


Tapi macam mana kalau tun tdo tak bgn bgn.. terus ke padang masyar?? jawab tun jawab.. jgn tak jawab.


erk takpela.. tun nk mandila!

Tuesday, November 27, 2007

kabaret


Tadi tgh nk beli barang kat tesco. Tetiba ada satu keling ni kacau tun, Cakap "u re so pretty, can i get ur number?". What the hell. Ini adalah contoh ayat jantan kabaret. Tiang pakai skirt pun ko cakap cantik. Diorang ni just nk cari mangsa je. Wey jantan, kat mesia, minah ringan ringan teman tgk tv je pun dibayar RM100. Tak caya???.. kalau x caya bacala harian metro kelmarin.
Ini Tun teja, sesenang hati je nk nombor aku. APa kesss... mamat ni dari pakistan. Tun nk je cakap kat dia, kalau setakat keling, kat mesia pun berlambak pakistan ngn bangla. Tak payah tun nk cari kat dublin. Yang wat tun bengang nih dekat 15minit dia dok ikut Tun pastu dia ayat lagi ckp muka tun mcm pakistan. Si hidung kembang ni pun ko leh cakap pakistan??? Adakah ko buta ataupun ko terencat medula oblongata??? Tun melayu tulen..and tun teja bangga jadi melayu. Tun teja perempuan melayu terakhir 2nd last.
Akhirnya Tun letak balik susu ngn roti pastu terus kuar dari tesco. Disebabkan muka Tun dah macam Kajol kena rasuk. Mamat tu tak ikut dah. Hangin betul laa.. Tun ingat kat mesia je byk jantan kabaret. Rupa nya spesis begini ada merata rata.

nk shopping!!!!!!!!!!!!!!!!


hari ini tun rasa nk rompak bank je. Ada sale kat debenham, DKNY perfume epal..lancome ada free gift pastu elizabeth arden kasi satu set make up kalau beli 2 barang. ARGHHHH.. gila sawan je rasa. Bila la nk bergelar jutawan nih?.Serius tertekan bila tgk sale. Nafsu bergelora, iman semakin menipis. Ikutkan hati nak pakai kad je tapi bila memikirkan utang night cream last month pun tak settle lagi, ku tahan kan saja. Semenjak saving ni Tun dah lupa bagaimana rasanya nikmat bershopping. ARGHHH.. takde ke kerabat raja nk wat derma ikhlas kat TUN TEJA. Sesungguhnya menderma amalan mulia. Hulurkan la bantuan kepada mereka yg memerlukan. Pak lah xnak nambah bini ke? Walaupun tun tak reti masak namun hal hal lain bisa di uruskan...gagaggaga. huhuhu..jgn marah yek... men je.

Wednesday, November 21, 2007

dah ok dah

tun teja dah hilang marah. Tun teja dah malas nk pk pasal durjana a.k.a najis tu. Dia kata buang masa je. Sebb sang durjana tu memang di lahirkan tidak tahu malu, Mungkin genetik dia kot. ermm biar la

sekarang ni tun teja nk saving duit. hyunmin, roomate korea dia ajak ke korea selama dua minggu. huwaaaaa.. best nye. makan ngn tempat tinggal kompen free. pastu leh jalan2. isk isk..kalau tgk bajet skrg nih..tersangat la tak cukup. adeiii.

namun , setelah memerah kepala. akhirnya tun telah jumpa cara yg boleh memakbulkan impian tun untuk ke seoul. huhuhu..
1. membeli belah di tesco sahaja.
2. makan roti telur saja.
3. berpuasa isnin kamis.

berpuasa dapat membantu membersih jiwa. selain itu ia juga dapat membantu tun membajetkan diri.
sejak semalam tun telah mula menyumbat roti telur sebagai juadah pagi, petang dan malam sebagai langkah membajetkan diri.
okla..semoga usaha ku ini membuahkan hasilll
x sabar nk ke korea!!

Saturday, November 17, 2007

najisss..


Apa nk cite yerk? Tun ni dah lama tak tensen, yela, kan baru je nk berlajar menjadi insan yg sentiasa redha. Tapi semalam, petangku yg indah diganggu oleh sang najis mugholazah atau lebih dikenali dengn panggilan durjana. Sang najis ini semalam telah memarakkan api dlm badan tun. Mungkin dah lama tak tensen. Macam mengidam lak nk mentensen kan diri. bagai pucuk dicita,ulam mendatang, Sang durjana itu telah muncul kembali. Ini merupakan satu point yg baik untuk tun tensen.


Aku sangkakan makhluk tu dah menyesal atau pun insaf, rupanya dia masih lagi najis, najis, najis!!. buat mereka di luar sana, berdoala kalian supaya tidak bertemu dgn makhluk ini. Jikalau tersentuh dia hendakla menyamak diri anda.Tun dan pesan jgn menyemak dlm idup tun hingga 7 keturunan. Sebab manusia keji ini hanya membebankan. Kenapala dia ni tak insaf? masih lagi mengaku diri dia baik. Bagai x berdosa je. Malah mengaku tak malu. Perghh.. ini bukan tak malu tapi dah tahap muka tembok cina malah mungkin lebih tebal dari itu. Manusiakah dia?? oh tidak, dia adalah najis yg berbau busuk.


Tun mintak maaf diatas kekasaran bahasa yg mungkin tidak sesuai buat bacaan kanak kanak yg bakal mengambil peperiksaan UPSR. Ini kerana byk sgt najis, takut minda menjadi lemah. Oleh itu amalkanlah cara hidup yg sihat supaya tidak menjadi najis apabila dewasa kelak


----Sekian , terima kasih----


tunnnnnnnnnn..ko ni tak insaf insaf lagi.. biarla si keji tu idup ngn cara dia. ko takyah la pikir. Lagipun..kalau ko marah marah cemnih..menambah berbakul bakul dosa je. dah dah.. pegi cuci hati ko yg kotor tu.


yela yela..tun nk insaf la nih. bak kata capslock, berpuasa boleh mencuci jiwa. sbb boleh menahan nafsu. Okla..ti tun nk berpuasa isnin dan khamis. nak muhasabah diri pasnih. pastu cuba tanak marah marah...insafff insaffff


Monday, November 12, 2007

sengal

semalam tun dapat offline msg dari kawan.

"Nordin Rahman (11/11/2007 4:03:12 PM): Tun, selalu terbaca lately (at ur blog, among them) perkataan sengal. Apa maksudnya dlm context yg biasa org guna tu. Tgk ayat, mcm gatal, gedik, ke apa entah. apa makna sebenarnya. Sekian saja offline message saya ni."

Sengal bukan la penyakit gatal atau miang seperti sesetengah pihak nyatakan. Sengal adalah satu perkataan yg makin popular digunakan dikalangan anak anak muda remaja seperti tun teja. Sengal membawa maksud berbeza beza mengikut pahaman masing masing.

Dalam kes Tun Teja, sengal adalah satu penyakit kekejangan otak yg boleh menyerang sesiapa sahaja tanpa mengira usia mahupun bangsa. Namun penyakit sengal sering menyerang dikalangan anak anak dara yg perasan cun dan tidak reti memasak. Kekadang apabila jarang mandi, penyakit ini akan bertambah kronik lagi. Perilaku penghidap sengal tiada banyak beza dgn masyarakat normal cuma kekadang mereka bersikap agak luar biasa

CONTOH 1. Dia mungkin beranggapan cipan atau tenuk adalah satu makhluk comel dan sering memuji muji binatang tersebut sehingga menampal poster cipan dibilik tidurnya.

CONTOH 2. Kerana malas mandi, dia memberi seribu satu alasan bagi mengelak dirinya dikerah untuk mandi. Alasan alasan yg sering digunakan, "aku demam la, lagipun air panas dh abis", atau " Semalam aku mandi sejam, rini takyah mandi la"

Setakat ini belum ada vaksin atau ubat yg boleh mengubati penyakit tersebut. Namun jgnla menjauhi mereka yg sengal kerana ia bukan penyakit berjangkit. Oleh itu marilah kita memberi sokongan moral kepada mereka yg menghidap penyakit sengal

sekian, terima kasih

Sunday, November 11, 2007

kelahh jomm

tadi tun pegi picnic dgn roomate tun. enjoy sgt. kakak dia pun ikut gak. tapi skrg ni kepenatan di tahap maksima.. serius penat.. ok la nk tdo. tgk la pic pic berikut.


























Monday, November 5, 2007

hakhak berangan jom


Semenjak menjadi manusia yg sentiasa redha. Life aku dah kurang tensen. So takde yg menarik nk dicerita. Cuma pasal budak korea, my new roomate. Semalam dia ckp ngn tun, di korea kalau nk kawen kena cari pasangan yg sama taraf. Kalau sorang kaya, sorang miskin nanti dpt halangan dari pihak family yg kaya. Selalunya ibu lelaki si kaya akan paksa gelpren tu tinggal kan anak laki dia. Tun ingatkan fenomena camni hanya berlaku di zaman P Ramlee dan dalam drama drama korea sahaja. Tak sangka berlaku gak kat real life.

Kesian betul dgn gadis gadis korea, diorang takleh berangan nk kawen ngn anak raja. Sesungguhnya mereka dikalangan yg sgt rugi. Best pe berangan. Tak payah kuar modal dan boleh mengisi masa lapang.

Dari kecik Tun suka berangan nak kawen ngn anak raja. Dulu suka curik selendang panjang opah pastu pakai ala ala lela majnun. Lepas tu cakap sensorang konon konon ckp dengan dayang dayang. Bila emak Tun balik dari kerja, mengamuk sakan dia bila tgk umah bersepah. Tapi itu semua nostalgia lama. Sekarang ni Tun Teja anak dara yg baik, bersopan santun cuma dia tak pandai masak dan kekadang dia diserang penyakit sengal. Namun penyakit nya itu masih boleh di ubati.

Tun tak paham la, kenapa orang suka bersikap materialistik. Nak memilih berdasarkan harta. Alaaahhh..banyak harta pun bukan boleh bawa mati. Kan bagus kalau Kerajaan kite menggalakkan org kaya kawen dgn org miskin bagi membasmi kemiskinan dlm sesebuah negara. Kalau gomen wat undang undang baru camtu, tiada lagi kemiskinan malah dpt pahala lagi sbb dpt membantu mereka yg memerlukan.

Sebagai contoh yg baik, Pak Lah pun kawen ngn "maid" dia. Para-para pemimpin seharusnya mencontohi beliau. Mereka disarankan memilih gadis berwarganegara Malaysia bagi mengukuhkan lagi ekonomi negara.

Oleh itu kepada Dato'-dato', tansri atau anak anak raja yg still single bolehla hubungi TUN TEJA di talian 086 4444444. Wang hantaran boleh dirunding.



"tun ooo tunn. ko dh mental ke?, dah la malas mandi, tak reti masak, pastu kesengalan mendula oblongata, ada hati nk kawen ngn anak raja. "


kot suka ati aku laa...ko pedulik haper!!!!

lalalalaal burung..

dalam paler hotak tun teja sekarang nih, dia tgh bercuti di sebuah pulau yg sgt indah.
di pulau itu ada gunung ganang yg indah, pokok pokok yg menhijau, air laut yg biru, awan awan yg cantik, pantai yg damai dan burung burung berterbangan girang

burung apa? burung murai..
burung apa? burung murai...
burung apa? burung muraii...

ggagagaga...

tarrot card

huhuu mula mula tun xnak berpikir..tapi masa tgh rilex rilex dimalam hari ni. berborak lak ngn roomate baru tun. Hyunmin tgh bedek bedek kad dia. ermm.. tarrot card. pastu dia kata.. dia main kad tu since last 6months. Kat korea dia bantu org yg penah dicabuli, atau pun wanita yg trauma dgn tarrot card. supaya dia dpt bantu mereka tu meluahkan perasaan so.. tun pun ckp la tun nk try. JGN RISAU, Tun X caya pun semua tu. Dia pun ckp, semua tu for fun

masa dia main main kad tu, dia suh tun pk satu soalan kat paler hotak. Tun nk tanya pasal my future husband. pastu dia suh tun bahagikan kad tu pada dua bahagian. pastu dia letakkan kad tu mcm org men daun terup. pastu dia suh pilih 4 kad.
4 kad tu mewakili, masa silam, masa kini, masa future and my kesimpulan life.. huhu..

kad masa silam tun ckp, tun wasnt sure about him. tak pikir sgt. tapi org sekeliling push me to be with him. so tun sekadar terima je dia.

kad masa masa kini skrg ckp, tun dlm dilema bout something. Tun kena buat pilihan yg besar. Pilihan yg membabitkan my future.

Kad my future, huhuhu.. tun dpt kad kawen. Tun dlm proses membina family. Dia kata tu kad yg baik . but ngeh ngeh ngeh.. wahahah.. Dia kata kalau tun kawen ngn dia, tun hepi but akan menerima byk cabaran. 50% hepi and 50% cabaran.

kad yg ke4- Kesimpulan semua influence dari luar tun kena abaikan. Sbb tun kena buat decision tuk diri sendiri. kunci kehidupan diri tun ialah DIRI tun sendiri. ermm itulaa yg di baca oleh hyunmin.

macam ada gak persamaan. so sebelum diri ini terpesong.. tun dh ngucap kalimah syahadah. tun x caya la semua ni. ni last tun main. pasni xnak main dh. Sbb kuasa ALLAH xde manusia leh bace. Pastu soal jodoh, rezeki, ajal ..semua tu pun manusia takleh tahu. Kalau tersama tu..kite anggap kebetulan.

Hyunmin ni tun leh describe sebagai power woman la.. dia ckp, dia x setuju dgn cara korea treat wanita, sbb wanita sering ditindas. Dia nk kan hak sama rata dgn lelaki. Pastu dia komen pasal bibble. Dia byk x setuju dgn bibble, sbb byk menindas kaum wanita. Kaum wanita hanya kena patuh pada lelaki. ermmm.... Tun rasa kan..dia ni mesti dulu frust teruk. Mesti penah dikecewakan lelaki. Takpela.. tun x kisah la apa dia pk. Yg penting dia respek tun dan agama tun cukup la.

blank

dah tak tensen dah.. tgh berlajar menjadi manusia yg sentiasa redha...
redha ertinya..menerima sesuatu itu dengan hati yg terbuka. dan menganggap ia suatu takdir.

tapi sebenarnya..tips xnak tensen bg tun ialah..jgn ber pikir. apabila terlebih pikir, maka ketensenan itu akan melanda jiwa.

Thursday, November 1, 2007

weekend

bowinkk...
smlm awek korea tu tdo bilik nih, huhu..sungguh nyenyak.
tadi dia bangun awal.. pepagik dah takde kat katil.


bgn pagi rini.. rasa diri ni penuh dgn dosa dosa. naper yek??
byk sgt tensen kot. so..mulai arini xnak tensen tensen dah..
nk belajar erti redha..... insyaALLAH.

nk tapis tapis sket penggunaan bahasa yg ngeri tu...

sok start poser... adeii..byk ari lagi nih.


semoga ari sok lebih baik dari ari ini... x sabar tunggu ari esok!!

tahi lalat

korean tu dh masuk umah, sweet sgt hyunmin nih. bday dia 4 ari lepas tun. 28.feb. huhu.. best nye. dia ni sopan santun. semoga.. tun dpt ketenteraman idup kat sini. aminnn...

Betul ke tahi lalat kat bahu, maksud dia org itu akan sentiasa memikul beban? ermm entah la. Tak baik percaya mende camni. Boleh mendatangkan syirik. tapi kan..mcm kebetulan lak. Mak tun ada tahi lalat kat bahu. Awal perkahwinan dia, byk gak beban dia pikul. ada makhluk yg kami gelar betina, suka sgt menyemak dlm idup kami. opss..korg jgn ingat bapak tun main kayu tiga yek. bapak tun seorg yg sgt setia dan ayah yg baik.
betina ini, sedara kami gak. Cuma paler hotak dia ade terencat sket. Takpelaa...tu dugaan dunia.

Kebetulan lagi, tun pun ada tahi lalat kat bahu. Ermm lately baru tun sedar. Org pun suka gak memberi beban kt tun. Ingat tun bank agak nya. Bila xde duit cari tun. kalau bank pun , kena bayar interest. tun dah la tak kenakan interest. Ada satu jebon nih. bayar tak sampai separuh dah melarikan diri. dia taktahu agak nya perut tun ni sampai merajuk sbb disumbat tofu, telur ngn sayur je hari hari. Disamping diet kena bersaving. Org lak sesuka suki je minjam xnak bayar. Mula-mula tun dah malas pikir dah. nak let go je. Sbb konon konon mamat ni di landa masalah. Dulu Aku dah ckp tanak tolong, tapi ko paksa suh tolong. Bila dh tolong tak reti nak balas budi. Anjing pun tahu balas jasa tau. Dulu mak tun penah kasi anjing makan kat luar umah. Anjing tu sampai sudah tanak pegi dari umah kiteorg mungkin dia ingat kan mak aku tuan dia. Sampai mak terpaksa suruh kawan india amik anjing tu. Manusia skrg ni pun dh tak mcm manusia. Org kata manusia berpegang pada janji tp kalau tak pegang pada janji..kite kategorikan sebagai apa yek? dugong ke?. isk isk..kesian dugong tu. Dia tak bersalah.

At first tun dah halal kan sb last week dia kata dia ada problem besar. tapi pagi tadi dia leh plak ada. Kalau tun tak nampak maybe tun tak panas kot . isk isk isk.. kalau laa tun ni lintah darat, tun nk suh org belasah dia, kerat 6. tapi make sure dia idup la. Biar dia sengsara..hahah. Ataupun kalau tun ni dukun degawan mcm cite susuk tu, tun nk santau dia. biar dia merana. huharharhar. takpela jebon..aku halalkan jela. malas nk serabut paler hotak. sbb orang macam ko nih..mana ada hati perut. kawan aku ckp, tgk muka ko pun dia ckp, ko memang x leh dipercayai. Mungkin sbb ko lelaki kot. Mcm mak aku ckp.. Men cannot be trusted. betul sgt laa tu mak!!. skrg baru tun percaya. zaman kini byk jantan kabaret. najis betul. najis muttawasitah.
Tapi xper la mak..tun dah jumpa najis mugholazah. so..setakat nk lap najis muttawasitah nih. leh pakai air je. xdela beban sgt.

Errmmm kalau tun buang tahi lalat nih, leh kurang kan beban ke?? isk tunnn.. ko ni bongok la. Setiap manusia dlm dunia ni ada ujian tersendiri. Kalau takde wujud nya jantan jantan kabaret ni, takdela ujian untuk ko. Maka boringla kehidupan ko. Lagipun.. ujian tu menguji kesabaran ko. sabar tu kan separuh dari iman. Oleh itu tun teja.. ko jgn asik nk tensen je. mende kecik pun nk tensen.. wat relax dh la. Berdoa byk byk..semoga ko di beri ketenangan jiwa. Sbb kalau asik tensen je..lelama ti leh masuk hospital bahagia. gaggagag.... TANAKKKKK.. tun tak kawen lagik!! huhu.. nak kawenn.. baru bahagia.. wakakakakkak


p/s: Pakcik dat..ko jgn nk ngutuk aku kat sini.

muka tembok


hari ini sifan dh keluarkan barang dia, si korean tu pun dah masuk. hope semua aman sentosa.
diet this week berjalan dengan lancar, pandailak perut ni. bila budget dah lari, selera makan pun automatik tertutup. Agaknya perut dah muak, ari ari disumbat ngn sup tofu, telur dan sayur. Dia rela x makan. Takperla perut, lagi 2minggu kite makan sedap sedap yek.

Hari ini, di pagi yg indah, sedang tun bermesra alam dgn rakan taulan di YM. Tetibe, tanpa petir , tanpa hujan ribut. Pagiku diganggu oleh satu PM dari sang durjana. Eh korang kenal ke? Kalauu tak kenal baca la balik posting lama tun. Ingat kan durjana ni dh mampus, rupanya ada lagi. I was wondering, berapa inci ketebalan kulit muka beliau?? Tak malu ke nk contact aku lagi?

Tun rasa kalau diukur mungkin sama ketebalan dgn tembok cina. Oleh itu kesimpulan yg boleh kita ambil disini. DURJANA TERSEBUT BERMUKA TEMBOK.

Adik adik yg masih tidak memahami maksud "muka tembok", bolehla merujuk kamus dewan bahasa dan pustaka di mukasurat 236.
Kalau mengikut pahaman kaktun, muka tembok adalah seperti durjana tersebut. Bukan muka seperti tembok mahu pun benteng atau pun batu bata yg menyerupai tembok. Tetapi ia bermaksud seseorang yg tidak tahu malu, segan silu atau pun tahap kemaluan nye sgt kecil. Maka org itu, boleh la diklasifikasi kan sebagai "MUKA TEMBOK".

di petik dari kamus dwibahasa TUNTEJA

MUKA TEMBOK :- seorang yg tidak tahu malu tahap dewa.

Contoh Ayat :- "dah la tak ensem, muka tembok lak tu"

(dinasihatkan, ayat tersebut hanya boleh diucap didalam hati sahaja, bagi menjamin keselamatan diri anda)


Baikla adik adik untuk keterangan lebih lanjut bolehla hubungi kaktun ditalian
+353 085 7676767. (RM2.95 seminit)

kaktun sedia membantu mereka yg mempunyai sebarang kemusykilan mengenai jantan jantan kabaret, muka tembok dan lain lain masalah.

akhir kata dari kaktun, majulah sukan untuk negara.. lontar peluru jgn sebut ok, sensitip!!!

Sunday, October 28, 2007

new roomate.

yuhuuu everyone, tun dah dpt roomate baru. orang korea. cute sgt. umur dia 28 tapi muka macam 18. huhu tun suka org camni. pandai jaga kulit. so pasnih leh la menuntut ilmu dari dia. tak sabar lak nk stay ngn dia. nanti kalau tgk cerita korea, leh menonton ngn dia. nama roomate tun hyunmin. dia dtg ngn adik dia kat sini untuk study english. walaupun dia x secantik sifan tapi dia nampak lagi lembut, sopan santun. ermmm i like her.

ermm pasal diet tun last week, adeii hancur..serius hancur. uncle pakistan tu dok kasi nasi beriyani je. baru je nekad nk makan epal ngn susu je. adeii. jumat ritu, dia bawa nasi beriyani. tun dah pesan ngn uncle.. tun on diet. takyah laa bagi dah. pastu dia ckp.. tun xyah diet . adeii. kalaula dia tahu betapa susah nye org pempuan diet. mesti dia x kasi makanan dah. uncle.. tun xnak nasi beriyani dah.. tolong la uncle. nehi nehi babuji nehi. huwaaaaaaaaaaa...

budget tun untuk bulan depan dah lari sket. semalam tun shopping barang bilik air, shampoo, ubat gigi, berus gigi, dan baby oil (elok utk kulit kering). minggu depan kena spend 60euro sbb night cream dah abis. adeii kenapa la nk abis time gini. dahla rabu ni nak bayar sewa umah 300e. adeii.... sempitlaa kehidupan ku. wake me up when november end. gagag. teringat lagu lak. so, start next week..tun kena abis kan stok telur ayam yg tun x usik lagi 20biji sbb uncle selalu bg makanan. huhu. ada hikmah gak la. ada la mende untuk dimakan.
kepada mereka yg inginkan kulit yg licin sila la ke kaunter clarins. tun dah pakai 3bulan alhamdulillah..tiada lagi jerawat batu. kulit ku kini selembut kulit bayi. huhuhu.. (ayat iklan je tu). ermm mcm ni la pempuan. dahla kena diet, pastu kena jaga kulit lak. cite bab kulit ni, tun teringat opah tun penah cakap " pah dulu zaman muda sampai sekarang tak penah ada jerawat pun, pah pakai bedak sejuk je." memang betul pun, walaupun opah dh tua, tun perasan kulit dia licin gak la.
" alaaa opah, old pesen la pakai bedak sejuk, lagipun zaman dulu, mana ada pencemaran udara, takde asap kete, asap kilang dan org dulu pakai air perigi je..bebas dari klorin. pakai bedak sejuk pun dh cukup efektif" huhuh tapi tun reply dlm hati jela. malas nk lawan org tua. gagagag.

sebelum tun terlupa.. dlm tun dok pening pening kepala kire budget, smlm tun terjumpa jeng jeng jeng.. huhu 10euro kat gate apartment tun. huhu inila yg dikatakan rezeki terpijak. huhu syukurr... hepi giler.

kan bagus kalau dpt kawen ngn org kaya, nak apa pun mintak je. xyah pening kepala kira kira budget nih. gagaga. kalau gemok je..leh gi jumpa doktor sedut je lemak lemak degil nih. pastu leh kecik kan or besar kan apa apa je yg kite nak. huhuhu.. cess..tunnn..ko ni asik berangan je. insaf laa tun.
yela yela...tun insaf la nih. tun syukur sgt sbb dilahirkan dgn cukup sifat. malah tun rasa dh cukup sempurna. ada org yg dilahirkan, takde tgn takde kaki, buta, pekak. yg tu lagi kesian kan.
hah!!!...pandai pun ko tun. dah dah ..ko gi mandi la. dari pagi tadi x mandi. apa nk jadi ngn ko ni tun. dh kul 7.

okla kengkawan... tun nk cek air panas dulu. huhuh bukan malas mandi tapi sejuk laa. ngeh ngeh ngeh...

Wednesday, October 24, 2007

menacari roomate

hari ini tensen tun dah semakin berkurang. cuma kelmarin selepas sifan, roomate tun dari beijing yg kena halau dek polish tu dari umah. tun xleh tdo malam sbb sedih sgt sgt. serius sedih. tun suka sgt duduk ngn minah beijing nih. dia baik sgt. tahu respek tun ngn agama tun. sejak dia masuk. tun happy sgt. dulu masa duduk ngn melayu, bila tun takde dlm bilik dia wat projek lak ngn bf dia. pastu tun perli , tun terus bace yassin dia selamber je mcm x rasa apa pun. pastu penah skali tu, tun baru je angkat sejadah, dia masuk bilik pakai kasut...adeii.. mendidih giler jiwa time tu. kita sound..dia ckp dgn nada yg mengada " sorry la tun, i nk cepat nih. malas nk bukak kasut" rasa nk bagi penampar je. baru dia rasa tamparan wanita. saper kata melayu berbudi bahasa??
tapi sejak sifan ni masuk, idup tun aman sgt. walaupun dia org kafir, dan dia kristian yg alim ngeh ngeh.. nak tahu kenapa tun ckp dia alim?. huhu..dia x penah miss pegi church. siap main piano secara percuma kat church lagi. tapi dia tahu respek agama lain. dia tahu dia xleh share pinggan mangkuk ngn tun. masuk bilik x pakai kasut. pernah sekali tu, dia tertinggal barang, dia malas buka kasut..dia merangkak masuk bilik. terharu betul tun. tapi..dia kena kuar end of this month.. sedih nye. tun rasa nk marah sgt kat poland tu. mulai saat ini tun takkan benarkan keturunan tun kawen ngn org poland. tidak tidak... sbb poland perangai mcm melayu gak. xde budi bahasa.
kejap tadi..polish tu ketuk pintu ckp, dia bagi tun pilih sape sahaja yg tun suka untuk duduk sebilik ngn tun. yahoooooo.. ertinya tun leh pilih la. so tun pun advertise la kat internet mencari roomate. byk gak yg reply tapi so far yg tun berkenan ada 2 awek. sorang dari perancis, sorg lagi dari south korea. huhu.. tp tun prefer south korea kot sb tun suka tgk korea movies. huhuhu..saranghe (i love u). tun harap dia baik mcm sifan. so rasa ringan sket paler hotak bile masalah roomate dh hampir settle.

ini ada satu lagi problem, tun memang pantang kalau ada org berjanji tapi asik mungkir je. memang munafik bin hampeh tul. ada satu melayu sakai ni janji nk jumpa tun sbb nak settle kan benda dan bayar utang, pastu dia cakap.." ok ok, kejap lagi sampai" cara cakap tu mcm lagi spoloh minit je nk sampai tapi bila tunggu2 x dtg dtg. perangai mcm TTTUUUUTTTT !*&&%£"!"!. kalau sekali dua mungkin tun leh ampunkan tapi kalau sampai 3 kali. setiap kali kite call dia wat teknik x angkat fon. memang serabut aku ngn perangai manusia macam nih. dia dah lama x berwudhuk kot.. eeeee.. tensen tensen. taktahu laa nak wat apa ngn perangai malaun nih. !$£$$%^&*^&&^%£ @ !%££! ( najis mugholazah betul laaa)

oklaa.. dh malas nk pikir dah. pasnih nk tdo jer. pasal malaun tu.. tun pk kemudian je la.
ermmm... baru baru ni
ada insan yg singgah di blog ni komen dlm email ckp, blog tun nih kekadang kelakar, kekadang ngeri dari segi penggunaan bahasa. next time tun akan letak sign 18PL, 18SX, 18SG.. so kalau rasa tidak sesuai untuk bacaan diri sendiri jgnlaa gatal nk baca yek. takut terosak lak minda. tapi kalau rosak gak..salas siapa?? mereka dan keluarga mereka.

so sebarang rasa tidak puas hati, rasa tercalar hotak dan minda atau pun sengal sengal sendi medula oblongata apabila baca blog ni, satu je tun nk ckp.. TUN PEDULIK HAPER..

sekian..
yg ganasss
(tun teja)

Friday, October 19, 2007

beijing vs poland

housemate tun si minah beijing ngn minah polish tu bergaduh. adeii serius tun takut giler. dok menjerit jerit.. punca sbb minah polish tu guna air panas. sampai air panas untuk mandi selalu abis. pastu nk suh tun jadi hakim lak.
serabut kepala hotak aku jer. aku just ckp i dun want to get involve. adei...
yg si beijing ni pun satu nape laa asik nk gaduh jer. pelik laa.. org luar nih suka gaduh2. aku pening paler dh nih. huwaaaaaaaaaaa.. xleh ke nk idup ngn aman sket.#
malas la nk masuk campur
nk wat bodoh je.. korang gaduh la berdua. aku xmik pedulik. tun duk dlm bilik je., sambil menaip blog. okla... nk isyak pehtu nk masuk selimut. tun nk tdo.

alhamdulillah kenyang..


erm kenyang nye mkn kebab kambing. sampai ketat dh perut. qada balik poser tadi. adeii.. this week diet tun rosakkkkkkkk.. tp apa pun alhamdulillah sbb ALLAH masih berikan tun nikmat makan. kenyang itu pun satu nikmat, sedangkan org somalia, afghanistan dan ramai lagi kat dlm dunia ni yg kebulur sbb x cukup makan. tun yg penuh nikmat makan nih sampai kena berdiet sbb terlebih makan. huwaaaaaa... xnak gemokkkkkkk. tadi tun belanja satu uncle pakistan makan. sbb selama ni dia memang baik betul ngn tun. selalu bagi mende manisan (makanan org india). dia keje jual ayam, selalu kalau tun beli mesti dia kasi extra. baik sgt uncle tu.

tapi sebb dia terlalu baik, problem len lak timbul.. selain diet tun rosak, tun rasa mcm tun kena diabetis la. sbb smua tanda tanda tu ada pada tun. isk isk ..risau sgt. walaupun tun diet..tp tun suka makan coklat, biskut dan eskem. isk..harap2 takde la kencing manis.


pastu tadi , borak borak ngn dia. memang best la. rasa mcm sembang ngn ayah lak. die layan tun mcm anak dia. pastu dia kata, next time dia nk bagi kek ngn this coming sunday nk banje kebab. adoiiiii...rosak la diet ku. untuk mengelakkan dari diet ku rosak. tun terpaksa la ckp ngn dia yg tun ada diabetis. isk..xpeke? kalau betul2 ada nanti camana? tp tun xde alasan dah nk bagi. itu je yg ada dlm kepala hotak tun. tun nk diet. bukan senang nk kurus tau. kalau uncle tu dok kasik mende mkn ... alamat nye tembam la anak dara sorg nih. tun fobia oo... dgn perkataan tembam. takmo takmo... sok tun nekad. nk mkn epal dgn susu je untuk bebuka poser. lapar akan menjadi teman setia tun mulai esok. tun nk kurangkan lagi 3kilo. erm.. target bulan ni. 3kg mesti turn.


okla.. ni je la kot celoteh tun. ramai yg email tun, komen pasal blog. cakap..tun ni asik cite pasai diet je. sorry la yerk.. ini la kehidupan ku sejak dulu. diet diet diet.. sampai org sekeliling pun busan. ada yg ckp.. " ko nak body camana lagi tun?".

tun pun xtahu.. tp yg penting xde isi isi yg gelebeh la. sbb so disgusting laa.. bile tgk body yg lembik lembik nih. so.. tun teja dengan nekad akan memulakan extreme diet pada esok hari.


-sekian terima kasih-

drama sedih


hari ini seharian dok menangis je. pagi tadi baca harian metro online, kisah ibu dibuang anak-anaknya. sedih sgt. si ibu tua tu tinggal di pondok buruk. pastu dia dah la sakit sakit. setiap kali dia jumpa anak2 dia, diorg wat tak kenal. yg paling keji dan kejam siap ckp mak dia dh mati. kejiii betul manusia itu. sedih nye bila baca kisah tu.

pastu tadi, aku gi layan drama melayu kat youtube tajuk "tinggal kasih tinggal la sayang". kisah seorang suami yg menipu kedua dua isterinya. bila dh mati baru mereka tahu mereka ada madu. yg sorang tu miskin lakonan ellie suriati, dia keje sebagai penjual di gerai. yg sorang lagi kaya lakonan nasya aziz. suami diorg ni kaya raya, tapi bila ngn suriati dia tipu cakap keje security guard. bila dah mampus.. dia tulis wasiat suh nasya jaga bini no2 dia. lakonan ellie suriati memang best la. dia nye nangis leh wat aku pun leleh sama. adeii. betul la kata org , idup aku penuh drama. huwaaaa.. sedih laaa.

bila tgk cite ni teringat ayat peveret mak aku, "men cannot be trusted". lelaki..

bedah pun ada ckp..dia sygkan abu tapi never trust him. ermm..



buwink laaaaaa... buwinkkk.

mingu raya nih.. ramai org takde.

tak sabar tunggu isnin nih..



Wednesday, October 17, 2007

arg,..busan

busannnn...
rasa x best la.. ermm berat turun 1kg
konon nk try atkins diet... mkn daging tp jgn makan karbohidrat.
tp..diet tu x berkesan. terus balik ke berat asal... cett.. keji nye doktor atkins. ni kena diet mcm dulu la.. low fat diet.

tadi borak dgn bedah..dia cam mood tak best je ngn abu (balak dia)
dia kata..abu abaikan dia. pastu suka berjanji je.
pastu dia kata.. dia sygkan abu tapi never trust him.
erm.. is it love about trust?? erm.. bedah ckp.. abu byk kali janji tp slalu x tepati.
erm..betul gak.. love is blind. even though org yg kite syg buat salah byk kali tapi
sbb syg, kite just lupakan macam tu saja.. erm..mungkin ungkit la sket sket. tp dah lumrah alam
pempuan suka mengungkit.. so lelaki kena terima je la.

minggu raya nih... memang busan laaaaaaaaaaa..
bosan sgt. xtahu nk ckp mcm mana. tp bosan gile laa.
arghhh

tun teja benci
1. bosan..boring
2. penipu..a.k.a buaya darat (korang boleh pegi mampus dan masuk neraka)
3. sayur peria... (pahitttttt)
4. papaya (bau dia musukkkkk)
5. dangdut... yuckkkkkk... geli je dgr dangdut
6. dayang nurfaizah, sharifah amani, inul,dan bush,
7. org kaco time tun tido..
8. orang belagak baikk... ( ni pun leh gi berambus dari idup tun)
9. diet (walaupun benci tapi terpaksa buattttttttt... arghhhhhhhhhh)

tun teja suka
1. ikan keli masak cili...
2. orang penyabar
3. brokoli dan carrot
4. epal..
5. johnny depp... nk kiss jonidep..nak dia..huwaaaaaa... nak jonidepp.
6. tido makan dan tido... perghh.. best gile.
7. berangannn.. (x pakai duit)
8. Kucing... kucing.. lessy my kucing.. winduuu..

Sunday, October 14, 2007

raya yg bosan

huwaaaa...sedih nye beraya di perantauan nih. x sabar nk balik msia. nk mkn rendang. sedih je pagi raya mkn megi. pastu tghari kenaa pegi keje. pastu petang tu pegi umah member mkn kuih raya ngn nasi beriyani diaorg pastu malam stay kat umah. tepon kg, rasa best lak. mak ayah sibuk sbb org ramai gile dtg umah. adik ngn adik ipar lak..dok enjoy. menambahkan hasad dengki aku pada mereka. takpe takpe. next year tun balik.. sabar yek sabar...
raya kali ni..sungguh bosan..
sok nk kena poser ganti
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Thursday, October 11, 2007

maaf

maaf zahir dan batin di sepanjang perkenalan kita....
dari ujung rambut ke ujung kaki...
banyak sgt salah..harap dimaafkan...


bucuk....

Sunday, October 7, 2007

beauty.

i think i'm not the first to admit that i'll never be happy with my looks. but it's a fact of life. i'm one of those people who'll always think "i wish i could've lost those extra 3 pounds". Since tun berdiet, i'm under 53kg, but i go up and down like anyone else. There isnt one bit of me that i really hate but there isnt one bit that i really love.
Women always been tough on themselves. We compare ourselve to other girls not just who's in magazine but also those around us. Yet, the only person you really should compete with, is yourself. My friend penah ckp, to make u feel pretty " dont read vouge magazine or apa apa ja la majalah yg ada cun and skinny models. Baca magazine mcm tu buat kite rasa "how ugly we're" Tapi mana nk cari magazine yg ada model huduh.. huhuh. bace mestika je la kot.
Beauty is what we can see with our eyes and feel it in our heart. As long as kite selesa dgn diri kite tu dah memandai. tapi bila,Getting older, the only thing that tun betul betul takut, WRINKLE.. huwaaa..

nak penampar?


tadi berbuka puasa dgn along. bestfriend tun kat sini. dah lama x jumpa sbb masing2 bz. tapi tadi rosak diet tun. adeiii.. along banje makan kebab arab. byk giler portion die. tapi masa before berbuka tu..bile sampai makanan tu. tun ngn dia rasa mcm tak cukup je. nafsu dok meronta ronta suh order lagi. tapi...sib baik la ramai sgt org kat kaunter order. so.. kiteorg pun batal la niat nk tambah lauk kebab tu. sambil menunggu tu..omputeh dok tgk je...apsal makanan dh sampai. tp kiteorg tak makn lagi. yelaa..berbuka lagi 20minit. terpaksa la menjamu mata dulu.

pas makan...aduh kenyang je. pastu.. tun tingin nk makan eskem.. tun ajak along pegi mkn haagen dazz. belasah lak eskem ngn waffel. huhuhu.. perut dh buncit!!! rosak diet tun. huwaaa.

pastu kiteorang borak borak sambil makan eskem. buka balik kisah lama, zaman kolej kat mesia. huhuhu.. penuh nostalgia. tapi best la. life kat msia. tibe tibe kiteorang teringat one of our housemates. nama dia noni (bukan nama sebenar). Dia ni anak orang kaya la gak. pegi kolej pakai kete mewah, bapak dh sediakan kondo tapi saja je membazir duit nk menyewa ngn kiteorang. maybe sbb umah kiteorg dkt ngn kolej. dia nih memang terkenal dgn kaya, dan agak sosial laa gak. awal awal serumah ngn dia..susah gak nk terima perempuan merokok. tapi bila kenal dia lama lama, baru la ngam!. dia ni baik hati walaupun mulut laser.. dia jenis wat hal sendiri. x penah nk influence kawan2. meh tun describe rupa paras hana dulu. dia ni agak berisi, sawo matang, org nye sempoi je. dia ada bf pergh... ensem..wa cakap lu. semua org tahu dia ada bf ensem. kiteorang panggil bf dia rangga ( hero filem ada apa dgn cinta). dia pun ngaku masa pegi klcc ada awek tegur balak dia mcm rangga. so.. conclusion tun, ramai yg ckp diorg ni mcm x padan la. tapi bf dia memang baik sgt. sabar jer. dia ni kan tun ckp laser nak mati. penah skali tu.. tun teman dia antar bf dia gi stesen lrt. apa ntah tibe2 dia marah laki dia. dia buka cermin kete.. dia jerit TUTTTTT... abis smua org kat situ dok pandang kiteorg. sib baik laa kami dlm kete. tp bf dia laa yg malu. sbb dia kat luar. ada gak desas desus kata.. si rangga ni layan noni baik sbb noni kaya. bukan org len je heran. tun pun heran.. si rangga ni punya la ensem. tp nape laa sabar sgt ngn noni tu. baik cari len je. pastu kekadang ada gak terpikir. ntah ntah si minah ni support mamat tu kot. erm.. memang la.. si noni tu suka bg hadiah mahal2 kat rangga ni. selalu keta mewah si noni, si rangga yg pegang. sampai.. kekadang tun rasa noni tu mcm sugarmummy. huhuhu..keji nye tun. noni pun tahu org kata rangga ni gile kan duit dia. noni penah ngadu kat tun ckp " alaa..aku tahu aku tak cantik, bf aku ensem. sakit gak hati aku bila pegi mana mana je, mesti ada org nk kenal ngn dia. padahal aku kat sebelah".

bila noni ckp macam tu. kesian lak. tapi tun rasa pun masa tu si rangga tu just nk bmw noni je. tapi tun senyap je. takkan nk ckp mcm tu. huhuhu..silap besar la. yg menjadi tun musyhkil.. sbb si rangga ni leh tahan dengn maki hamun noni setiap hari. takkanla sebb cinta!. rangga tak penah melawan noni langsung. sabar sgt. tutur kata dia pun lembut je.

sampai la satu hari... tun baru balik dari makan malam ngn housemate yg lain. masa sampai kat bawah apartment kiteorang, dgr suara yg sgt dikenali sedang memaki hamun. sape lagi kalau bukan si noni. dah biasa dah. kiteorang pun just menonton je la drama mlm tu

noni dok maki hamun si rangga kat car park. punca gaduh.. sbb si rangga nk pinjam kete noni tu. tp noni nk ajak dating padahal rangga ada hal lain. apa lagi meletup la noni. pastu tun masih ingat lagi aksi noni malam tu. mcm pempuan giler meroyan..dok terjerit jerit.


noni : aku tahu ko tu gila kan harta aku je. bukan syg kan aku pun

(itula dialog noni malam tu)

huhuhu... pastu nk tahu tak apa jadi? jeng jeng jeng.... hehhe pas tu... jeng jeng jeng lagi.

tibe tibe si rangga ni menghampiri noni. dan ....jeng jeng jeng,,

satu penampar jantan hinggap di muka noni. huwahahahah...

tapi yg syahdunye.. rangga tu cakap

"sampai hati awak ckp mcm tu, saye syg kan awak. awak tahu tak?" pastu rangga pun blah meninggal kan noni. kami yg tgk drama mlm tu hampir menitis air mata, kesian kan rangga. noni lak.. terkedu seminit. huhuhu.. terkejut sbb tak sangka leh makan penampar mlm tu. huhuhu.

kemudian..noni terus mengejar rangga. korang agak apa noni wat??? teka laa..

huhuhu.. kemudian ..noni mengejar rangga. kali ini kami betul2 terkejut. si noni tu pegi tempeleng paler rangga pastu cakap

"mak bapak aku pun tak penah tampar aku, ko sape nk tampar aku. jantan sial" adeii.. x insaf lagi rupa nya si noni nih.


untuk mengelak kami terlibat sama dalam drama tgh malam. tun, along dan sorang lagi housemate terus naik atas. takmo dah tgk drama tu. memang ganas gile. 18sg. huhuhu..

rugi kan, bf dh la ensem baik la tu tapi si gf lak tak tahu nk hargai. adei.. dunia ni mcm mcm la.

noni skrg ada kat dublin. dia dh kurus. dia dan rangga hanya kawan biasa je. sebab end up si rangga tu main kayu tiga. alaa.. tak heran la. sape leh tahan kalau kena maki hari2 kan. kan kan kan...


tapi bila tgk aksi noni mkn penampar rangga. rasa romantik la. yela.. mamat tu ckp dia syg noni. isk isk kisk isk.. kalau tun jd noni. mesti tun nangis terharu.


ni je la kot cite tun teja untuk hari ini. kalau busan.. tun mintak ampun yek sbb tun menulis disaat kekenyangan yg teramat sgt.

erkkk!!!...alhamdulillah.

Monday, October 1, 2007

gol & gincu


huwaaaa...syahdunye jiwa ini . adeii... romantik sgt ending gol n gincu ni. sampai meleleh laa. adeii.. apsal laa real life takleh sweet cam tu. si hero proposed heroin adei..sweet nye. pierre andre tu tall dark and ensem. adeii.. x dpt johnny depp, dpt dia pun takperla.. ops.. tak tak tak.. kang kecik hati lak johnny depp. hahaha. rini tun punya mood berbunga bunga... hahah. sbb drama gol & gincu. adei.. suka nya sayer..

betul laa kata kawan tun. hidup tun penuh drama. gagaggaga. saper yg ckp tu.. tun ampunkan dikau pas poser kay. gol n gincu dh bis. huhuhu.. suka sgt. sweet sgt.


sedikit tips buat gadis gadis yg nk kulit cerah dan gebu.

tun jumpa kat internet, gosok kan badan ngn muka ngn susu segar. biarkan kering sendiri kemudian bilas. tun dah try tadi.

1st time wat..erm.. kita tgk hasil dia lagi 2minggu kay.

kalau berkesan..korang boleh la try.

rasa nya berkesan kot..insyaALLAH.


rini tun start balik diet.. makan cornflakes jer. tadi punya laa teringin nk mkn eskem..tp memandangkan.. minggu ni kena diet, maka..kite lupakan ja la eskem tu wat sementara waktu. huhuhu.. nak eskemmmmmmmmmmmmm.

sabo tun sabo... pas pose ti.. beli kay.


okla.. ni je la kot. malas dah nk bebel. mood jiwang sudah ditahap kritikal. huhuh.. i love gol n gincu. drama tu memang leh wat gadis gadis berangan x sudah.




rindu kampung


ni pic masa malam pernikahan adik tersayang. alaa.. syg sgt kat dia. adik dah lepas.. kakak nyer bile?
huwaaaaaaaa...


yg ni masa hari kenduri adik.. secocok kan pengantin ni. erm..along doakan semoga adik berbahagia hingga ke akhir hayat,
_____________________________________________________________________

rindu nye kampung..rindu nye
rindu sgt nk mkn ikan keli masak cili. kalau ayah yg masak lagi sedap. rindu nye. mak..ayah. org kat sini asik makan sardin ngn cornflakes je. windu nk makan ikan keli masak cili, ikan keli masak tempoyak. huhuhu.. ayah penah cakap


"sape kawen ngn anak ayah.. memang untung. cepat je dia kaya. makan ikan keli je."


ayah tun ckp cemtu sbb ikan keli laa paling murah skali kat kg tun, sekilo baru rm3. tun ngn adik adik..kalau ada ikan patin ke, ikan duyong ke, dugong skali pun..kiteorang x pandang. tapi ikan keli tu juadah wajib. sotong ke udang ke pun takleh lawan ikan keli. rindu nye nk balik. tambah lak nk raya nih.


tadi tun bukan pic folder.. kunun nk ubat rindu.. tapi makin kronik lak bila tgk album album nih.


rasa nk nangis je. bila teringat kat ayah. x tahu naper. windu sgt kat dia.



ni pic mak ngn ayah. romantik x??

sayang sgt dua insan nih.
semoga mak ngn ayah hepi hingga akhir hayat.

muaaaaaaaahhh.. syg mak ayah byk sgt.






Sunday, September 30, 2007

cediiiihhhh.. huwaa..sob sob


sedih nye..sedih sgt.. kekadang kita rasa kita dah wat yg terbaik untuk org tu tapi kita tak sedar kita dh sakitkan hati dia. sedih nye.. huwaaaa.. rini tun dah buat kawan baik tun menangis. serius takde niat pun. niat tun baik cuma cara tun salah. tun suruh dia diet. erm..tun paksa dia diet. actually ni bukan kali pertama, dah byk kali tapi taktahu kenapa arini dia sensitif lak. sedih laa.. mula mula tun rasa x bersalah tapi bila pikir pikir balik.. tun takpatut. lagi pun..perfect sgt ke tun nih sampai nk ubah org tu? huwaaa..berdosanya diri ini. sorry..

tun suruh dia diet, sbb dah 2-3 kali dia putus harapan bila org yg dia suka pergi atas alasan dia berisi. patutnya tun salahkan mereka yg taktahu menilai kwn tun. tapi tun paksa dia ubah diri lak. sedih nye.. tun seorang yg keji. tapi.. mana nk cari lelaki yg tak memilih rupa ngn body??? kalau ade..tlg tinggal kan no fon jejaka tersebut kat email tun kay. huwaaaaaa... sedih nya. tun jahat. tun nak kawan tun hepi...tp tun wat dia sedih lak. tun paham apa dia rasa.


ingat lagi.. zaman tun gemok dulu..zaman skolah dulu kiteorang ada wat cabutan undi untuk persembahan drama dan tarian mayang ulik. pastu.. cabut undi..tun dpt jadi puteri, kwn tun yg cun dan kurus ni lak..dpt jadi bendahara. tapi sbb dia kurus..dia pun komplen kat cikgu ckp tun dpt jd puteri..memandangkan dia yg sesuai. maka cikgu pun tukarlaa watak kami. tak adil kan>????. tapi apa nk buat. dah lumrah alam.. kalau sebut puteri bunian..mesti la cun. pastu kurus. aku yg gemok masa tu pun..kire bertuah gak la dpt watak bendahara..sbb kwn aku yg sorg tu jadi pokok.. wakakakka.. yg tu lagi sian. tp dia tak gemok..cuma masa cabut undi..dia tercabut dpt watak pokok. gagaggaga.


smlm tun jumpa kawan tun, dia dulu tembam tapi pas mkn product herbalife, body dia dah slim river. kepada gadis gadis yg nk kurus tu leh la kot try produk tersebut..sbb serius kawan tun dari 68kilo skrg dh 54kg. dia makan 4bulan.

jadi pempuan nih. semua nk jaga..dari hujung kaki sampai hujung rambut semua nk kena menten. jadi pempuan memang susah, gemok sket org tanak, kurus sgt pun org tanak, berjerawat batu org tanak, cakap kasar pun org tanak, pendek kata jadi pempuan ni..mesti hipokrit 24jam ataupun bahasa lain..mesti bersopan santun.


bohong la kalau ada laki ckp dia tak kisah awek dia gemok. kalau tak, takkan la kes lelaki kawen lain berlambak. si suami bagi alasan si isteri dh tak menawan tu pasal dia cari pempuan len. kenapa x salahkan diri sendiri yg dia tu gatal merenyam. tapi kenapa nak salahkan si isteri yg byk berkorban untuk keluarga sampai xde masa nk jaga diri sendiri. kenapa?? kenapa? kenapa tun beremosi nih??? hahha..xdela. saja jer nk menghangatkan suasana.


semalam tun jumpa dlm magazine

dia ckp

beauty is feeling good

beauty is energy..


yekerr?????


apa apa pun..esok tun nk tepon kawan baik tun. tun nk cakap sorry. tun janji tun xnak sebut dah bab diet. tun nk dia syg diri dia sendiri dan tun doakan suatu hari nanti dia akan dpt teman yg betul betul syg diri dia sb hati dia. aminnnn...


kepada sesiapa yg dh melukakan hati org tu

cepat cepat la minta maaf..tak rugi pun mintak ampun

terima atau tidak..tu x penting. yg penting kite bebas dari rasa bersalah.


windu nyee kat bestfriend tun...