Friday, August 31, 2007

blind date..

korang penah buat blind date?? heheh...mesti penah kan? ermm..aku pun penah gak. hahah..
taktahu naper..tetibe rasa nk tulis pasal blind date. ni cite lama gile. hahah..lama gak la. kire kire 6tahun sudah. huhuhu..pas spm.
heheh...mcm orang lain gak. lepas spm..mestila enjoy kat umah sambil mengepam ngepam badan. pastu dok chatting kat tenet. online 24jam. sampai dah panas komputer..baru la nk tutup. ermm 6thn sudah, MIRC memang popular. skrg ni tak men la MIRC...aku layan YM je skrg nih.. hahah.
kat MIRC aku suka chatting kat room skolah aku. hehehe.. aktiviti memancing dan dipancing. Suka gile berpoya poya dan membuang masa di MIRC. leh kata mcm gian la. sampai laa.. umpan aku tersangkut kat satu mamat nih., or aku yg temakan umpan dia. huhuh..pendek kata..tersangkut gak la. Dia senior skolah aku tapi time tu dia study kat UTM skudai. dia asal kedah. aku ingat lagi nickname dia. AMBULAN.nama betul dia fariaz...nick name aku time tu..ops..terpaksa dirahsiakan. kiteorang dari berchatting terus ke telepon. huhuhu. masa tu..kalau sekali x chat ngn dia. rs mcm x lengkap kehidupan seharian. gagagga. dia ni sempoi gile. best gakla.. ckp pun pakai "aku-ko" je. kelakar gak dia nih.kiteorang..berkawan lama gak la di alam cyber.. pastu we decided nk berjumpa. dia nk dtg perak, semata mata nk jumpa tun teja. huhu..berbunga bunga nye rasa time tu..tapi.. ops...badan dh naik. mak aku siap suruh diet dan berjogging. huhu..tp dalm masa 2minggu apa korang expect?? tembam gakla time tu,.
beriya iya nk jumpa sidia..tun pun cek la majalah skolah nk tgk mana satu mamat nih tp..huhu..time tu gamba itam puteh mana la nk nampak clear. tapi..tun tetap x sabar nk jumpa dan berdebar debar gak la.
hari yg ditunggu kan pun tiba., dia menumpang dirumah kawan dia kat felda ijok. kiteorang janji nk jumpa kat mcdonald tepeng. haritu, aku pakai baju kurung yg baru beli..sbb mak aku kata laki suka pempuan ayu, so aku terpaksa la berhipokrit. dan..aku juga pakai kasut tumit tinggi. huhu..sbb org ckp, kasut tumit tinggi leh wat kite nampak kurus. yeke??. ntah la. kasut tu pun baru beli gak..semata mata blind date nye pasal. huwahahah. lawak je. betapa semangat tun ketika itu.
disebabkan excited sgt nk jumpa sidia..aku dtg sejam awal. aku ajak bestfriend aku teman. sepanjang menunggu tu..aku gabra gak la. pastu dok tanya kat kwn aku
"asma, ok ke aku nih? aku nampak gemok tak? ko rasa dia suka aku tak?, tudung aku senget tak?" mula mula..kawan aku layan je ..pehtu dia pun naik boring gak
pastu dia marah aku
"yang ko nak gabra sangat nape? relax la.. aku risau kalau dia dtg nanti, ko plak terkejut tgk dia". ermm pastu aku terpikir..betul gak, macam mana kalau mamat tu gemuk? nak ke aku kat dia? isk isk.. tapi aku terus berdebar debar..tp mamat ni tak gak muncul muncul aku mula pk yg bukan bukan. mungkin pas tgk aku..dia terus blah. sedih gak la..
dah hampir berjanggut aku menunggu tetibe.." tunteja ke?" huhu..mamat yg aku tunggu tu dah ada depan mata. adeii..secara otomatik..aku terus malu malu gitu. dia bawa kawan dia skali. adeii..control gile aku time tu. huhuhu.. takleh ckp byk .sb aku betul betul malu. sampai nk angkat muka tgk dia pun naik segan. tp dia relax je. cool je. sib baik ade kawan aku tu. dia yg byk ckp.
pas makan mcd..heheh..x makan pun. sbb segan la... kawan aku suh ajak dia jalan jalan..tapi..huwaaaa...kaki ku sakit.. sbb kasut tu sejengkal tinggi. serius tak tipu. sakit gile kaki ku time tu. so, aku pun ckp la..xleh la. sbb dh janji ngn mak nk balik awal. hahah..kunun kunun anak yg baikla. padahal nk sgt jalan jalan ngn dia. barula namanya dating kalau jenjalan. wahahahah. tapi nasib tidak menyebelahi diriku.
pengajaran pada anak -anak dara di luar sana. jgn sesekali pakai kasut tumit tinggi yg tak selesa masa blind date. nanti korang gak yg rugi.
pas sampai umah..dok tunggu mamat fariaz ni call. tapi dia x call pun.
mengikut tips dating dlm majalah remaja tahun 2001
**jika si jejaka meminati kamu, dia akan menelefon kamu untuk pastikan kamu selamat sampai dirumah..kalau x tepon artinya x minat la tu** giler sedih time tu. mamat tu x call pun. dalam hati rasa mcm..mesti aku tak lawa. tupasal dia x call. tapi..demi menjaga ego serta maruah.
aku cakap siap siap kat mak dgn kawan aku,
"erm..x minat la kat fariaz tu, elok la dia tak call. mcm boring je dia tu." huhu..padahal dlm ati rasa..buruk sgt ke aku nih. mula laa rasa tertekan. yela..masa chatting kemain lagi mesra. bila dh jumpa...terus x call aku. huwaaa...sedih nyer.
keesokkan harinya.
jeng jeng jeng...heheh tetibe...si dia tepon. yahooo...best gile. dia cakap sorry sbb x tepon smlm. dia menumpang umah kawan dia. kat area umah kawan dia tu xde line henpon pastu public fon yg satu kat kg tu plak rosak. puas dia mencari public fon sbb nk call aku. masa tu..tetibe aku rasa aku betukar menjadi seorang gadis yg cun melecun. wakakakka. pastu dia tanya lagi..leh ke nk bercintan cintun?
gagaggaga...bertambah best aku rasa hari itu. mula mula aku wat jual mahal..pastu dengan laju nye aku jawab OK. hahahha..so.. itula kisah blind date aku. wahahahah..

tun xnak cite lebih-lebih, cukupla setakat itu saja untuk hari ini. kalau buring ke apa ke..
mcm biasa tun nk ckp..tun pedulik haper!....gagaggaggga

13 comments:

coklat ubat batuk said...

tun ber blind date... adekah ako bermimpi.. laku gak tun nih.. gagagagg...
huhuhu.. sape le mamat malang tuh... ngehngeh....

tun teja said...

huhu...yela..kire tun ni bertuah la. ade gak org nak. huhuhu
tapi serius time tu..x bajet pun dia nak kat tun.

coklat ubat batuk said...

maybe muke tun same cam muke awek dia kot.. sebab tu dia nak kat tun... tak dpt le nak bayangkan perasaan tun mase tuh... mesti mandi tak basah.. makan emmm 2-3 pinggan gak... hehehe... tun sengal

tun teja said...

heheh...masa tu..rs berbunga bunga je. pehtu suka berangan guling guling atas padang mcm cite industan. wakakkakak

coklat ubat batuk said...

mesti tun dah terbayang perkahwinan.. nak cincin berlian.. pastu nak anak berapa org... tun menjaga anak... naik kete beso.. honey moon kat US... huhuhu...

~purplechoc~ said...

tun,first time here,nice blog :)

ape jadi dgn mamat AMBULAN tu skang tun?
adakah menjadi ur steady,atau still berkwn biase or telah lost contact?

mizie said...

huuu..huuu....bertuah tun sebenarnya...tapi syg xdpt nak teruskan blind date tu kan...lain kali tun pakialaih kasut tumit rendah yer...heeeeeee...selamat berpose semua dari saya...

Nordin said...

Yang Tun blind date tu, bf sekarang ke?

coklat ubat batuk said...

tun ade bf ker? bio beno.. cam tak caye jer... sape nak kat dia? hehehehe...

kro said...

ahaha.. /thumbs up

sonot baca awak nyer blogs..

\\[^o^]//

keep ip going beb.

Nordin said...

Alahai, "coklat ubat batuk", saya agak2 je. Dah siap2 mention nama tu... siap dgn nickname sekali tu.

Tun, boleh bagi nombor tepon?

Sbb, kalu ada kecemasan, boleh call Tun. Nanti AMBULAN datang....

ha ha ha (best nya aku gelak sorang2)

ha ha ha

zoul said...

biasa la...aku pun penah kawan ngan yang buntal jugak tun...banjir beb...ahaks

Kakak Tiri said...

Ihikss... sin cos tan pulak baca entry nih. Brings me back to my time, reliving the moment gitew. Huaarghh... shiokk!!