Tuesday, July 31, 2007

i was demok...

hehe..mesti korang tunggu kan posting terbaru. taktahu nk tulis apa. tapi tetibe tun teringat cita lama. huhu.
since darjah 5..asal sukan je, acara lontar peluru, lempar cakera..smua kasi kat aku. asal badan beso je..cikgu suh baling mende alah tu. mentang mentang la aku dikalangan mereka yg gemok. dah takde muka len cikgu nk pilih, trus amik aku. kalau ade acara baling peti ais pun..mesti muka aku gak yg diorg pilih. menci tul tapi yg tak tahan tu.. aku gak laa yg asik jadi juaraa. huhu..juara 2thn berturut turut. siap terpilih peringkat daerah. aku x bangga pun malah malu giler la. emak aku ni memamg kecoh..habis satu kg dicanang nye ckp aku wakil daerah. kalau aku wakil lumba lari ke, lompat jauh ke..leh gak aku nak kembang. tp lontar peluru. huhuh.. malu nye aku time tu. sedara mara usah cite la. mcm mcm nama aku dpt. perli perli usah cite la. sampai la aku masuk skolah menengah. dh agak dah..xde sukan lain dh yg layak utk aku, cuma kali ni, aku bertambah hebat.. aku terpilih utk sukan lontar lembing skali. huhu..mesti dpt top3. tp kan..gagagag..pakcik ko mesti gelak kan. semua piala2 aku..sampai skrg aku sorok bawah katil. malu beb.. malu. sampai ada satu kali tu, aku wakil daerah. aku sengaja kalah kan diri sbb xnak menang. bodoh gak kan time tu. tp apa nk wat time tu aku muda remaja. jeles laa tgk org body cantik. korang byg kan la aku dgn gelap pastu bulat. pergh..pakej lengkap betul. yela..dah bersukan makin itam le..pehtu badan dh sejak azali debab. jeles gile nengok org lelawa nih. tp kunun2 macho la. ckp kwn2 yg pakai lipgloss, pakai sunblock..semua tu x cool, padahal dengki.
sampai ler..hormon gatal dtg tetibe. rasa nk bercinta. terminat kat budak kelas tuisyen aku. aku skolah semua pempuan. tu yg nk bersosial ngn laki pun.kat kelas tuisyen je. memang syok pegi tuisyen. yelaa..leh cuci mata. aku syok kat mamat nih. x ensem pun..yela..aku kan sedor diri. gemok gemok nih..mana leh dpt mamat ensem. so..baik minat yg x ensem..mana la tahu leh dapat. mamat ni jongang..gagagag. tp aku suka die..sbb aku rs cam ade harapan dpt dia. wakakakak. sehinggala..satu hari..jeng jeng jeng. selama ni aku suka senyum2 sendiri..mcm die tgk aku. sehingga la satu hari..jeng jeng jeng lagi...jeng jeng. aku demam. aku sejuk giler. aku mintak cikgu slow kan aircond kelas. tapi..tanpa ku duga mamat tu leh sampuk.
"banyak lemak pun sejuk ke????" gile berdesing telinga aku. aku sedih gile. kalau mamat len nk ckp..maybe aku rilex je kot. tp kalau yg kita syok..ckp cemtu. pedih siot. balik umah aku nangis2. mak aku sporting. cite la kat dia.
since that day, die punya la semangat nk suh aku kurus. dia control diet aku. masa tu aku form 3, awal tahun.. aku ingat lagi. seksa gile. 3bulan x makan nasik. makan roti ngn air kosong sahaja. pastu duit banje aku dia bagi singgit je. sbb dia kata bg byk..ti aku mkn byk. masa tu rasa gak mak aku kejam. pastu die suh masuk taek kwan do. aku join la. tp caya la ckp aku. bila kat skolah..aku beli je nasi lemak, kuih karipap. kekadang mintak duit kat opah. tp sbb kat umah kena tahan xleh makan nasik. maka tanpa disedari oleh aku dan mak aku. aku bertambah kurus. selepas cuti seminggu lebih. dtg balik kelas, cikgu ni tegur aku. budak baru ke? hahahah. kengkawan pun ckp aku dh kurus. tp still chubby. cuma x gemok la.
pastu..aku pun tersingkir dari acara segala jenis melontar, sbb aku dh takde tenaga nk baling pun. sampai laa..nk perah kain pas basuh baju pun dh lemah. wakakak. itu disebabkan aku malas je. aku sidai terus..pastu berhari baru nk kering. bila mak tanya nape x perah dulu? aku jawab.."x larat laa mak. tgn ni lemah" huhuhu..pasti jejaka single akan segera mereject aku selepas membaca blog aku ini. hahah. at least aku tak tipu kan. aku si pemalas.
tapi aku rs kan..since form 3 aku ni dok berdiet sampai la skrg nih. dok diet.. kecoh je lebih. kawan aku ckp, kalau tgk style diet aku.. jenifer lopez pun gerun. tp tak gak kurus kurus. huhu.. nak tahu sbb apa? sbb dulu aku diet ikut mood. skrg je diet betul2. sbb aku dah janji ngn diri aku. aku takkan balik pada diri aku yg dulu. aku yg gemok. kalau dulu aku ckp..aku penah masuk sukan lontar peluru. org akan bagi respon.. "tgk badan pun dh tahu". tp skrg nih..
kalau aku ckp mende yg sama. org akan tanya " serius????????"
korang x boring ke asik cite pasal diet je? tun busan aarr... tolong laa cite pasal len lak.
busan gilerrr aaarrrr. serius busan.

tp kan korang, piala piala lontar peluru smua nya tersimpan rapi di bawah katil aku. mungkin lagi 7 keturunan baru aku nk display kat khalayak umum. sbb sukan tu laa aku kena perli dek kawan2. budak zaman dulu dulu x exposed kot. tu la pasai. aku pun otak sempit gak. mende cemtu pun nk malu. tah paper je.

7 comments:

coklat ubat batuk said...

mane gambo masa menjulang piala tuh.. letak le satu.. gagagagg.. ;P

tun teja said...

wakakakaka... gambor masa baling cakera pun ader gak. tp itula sukan paling tunx gemor. pening..sb kena pusing2..pehtu kena jerit..arghhhhh. gagagaga

Daten said...

kakakakakakakakakaka
ko wat lawak babun kak

tun teja said...

lawak ke dik? akak bersedih nih...

Kro said...

hahah.. demok? saya ada kucin namanya demok gak.. kucin jantan. kuning cerah gitu.. kulit gebu.. eh kulit plak.. bulu gebu2 gitu. nak makan canned food jer.. jenis kopok2 ke tablet size tanak.. ikan rebus pun tanak.. wuh yo cerewet giler.

sampaikan kucin jantan lain pun kadang konpius sebab tackle, tengok2..ala potong stim tul.. kucin jantan rupanye.. nampak je chubby and fluffy.. rupanya jantan..

hm ni sampai sembunyik piala kat bawah katil ni dah critical nih..
lain le piala tu bentuk 'peti ais' pastu tulih "Johan Melontar Peti Sejuk Kategori 50kg"

LOL!

\\[^o^]//

zoul said...

ape nak heran...ko try tanya adibah nor...sukan pe dia masuk dulu...

Kakak Tiri said...

Alahai, syiaannnya. Tak sayang mulut tui mamat tu. Hah, sekarang, "tengok pinggang ku... rampingkan?!" .Mau dia nanes kalau tengok you sekarang ni Tun.