Tuesday, February 19, 2008

berita penting

pengumuman kepada semua orang kampung. Tun ada berita tergempar ingin disampaikan. Diharap semua dapat menerima berita ini dengan hati yg terbuka. Tun nak mengumumkan bahawa pada hari ahad ini merupakan hari bersejarah buat seseorang.

Dia telah selamat dilahirkan di muka bumi ini pada 24 feb 1983 yg lalu. 25tahun lepas, dia yg dahulunya seorang bayi yg comel kini telah berubah bentuk fizikal menjadi anak dara yg masih lagi comei (kembang seminit). Oleh itu bagi memperingati hari kelahiran beliau Tun menyeru kepada semua untuk mengucapkan "hepi befday" kepada tun teja beramai ramai.
Anak dara ini bakal menyambut hari ulang tahun ke ______. Ulang tahun ke berapa terpaksa di tinggal tempat kosong kerana dia masih belum dapat menerima hakikat bahawa usianya semakin bertambah dan bukan berhenti di no18. Bagi anak dara ini, umurnya akan sentiasa 18tahun sehingga akhir hayat. Oleh itu tun berharap , tidak ada sesiapa yg akan membangkitkan isu umur pada hari tersebut bagi mengelak sebarang kemalangan jiwa.

Memandangkan tun sudah memberi peringatan kepada semua maka tun berharap agar tidak akan ada sesiapa yg lupa untuk men-wish kan beliau. Dan ini lebih afdal lagi sekiranya korang prepare hadiah buat dara pujaan tersebut. Inilah motif utama pengumuman ini disampaikan seminggu lebih awal. harap semua sedia maklum.

sekian , terima kasih.

37 comments:

pedum said...

sentiasa 18 ek....
im thinking of it....
but cant believe it...

tun teja said...

hey budak pedum
sy masih remaja okek!!!

pedum said...

kalau u remaja....
i pun still remaja gak...

tun teja said...

apa kes lak????
ciplak ciplak.. eeeeeee.. ciplak
pigik tido laaa

kuchalana said...

actually umur means nothing tun.. pengalaman yg akan mengajar erti kematangan. Ada yg umur 50 tapi perangai mcm budak2 pon ada sbb xcukup melihat donia.. ada umur 18 tahun tapi pemikiran macam org tua pon ada..

Btw, kuchalana bleh berdoa ja tun tun.. semoga tun menjadi anak yg solehah, dipanjangkan umur untuk trus beramal, dimurahkan rezki, dimudahkan jodoh dan dikekalkan kesihatan tuk trus berjuang dibumi allah ni.

keep that smile always..

ole..

selengetol said...

wooww bila besday niee?? nanti saya bagi ring2 kat anda hehehe!

Wiween @ Awin said...

ekek dah nak masuk 25 dah cik tun kite ni.;p selamat mencapai umur ween yg skang tun.nanti bln Jun giliran ween plak berusia 18...+ 8! huwaaaaaaaaa

abeming said...

"actually umur means nothing tun"

patik sokong!!!!!!!!!!

hepi incoming befday...=)

Faceless said...

i won't ask how old you are??..it's not nice to ask a lady that..kui3x

psstt!! tun pinjam kalkulator sat nak kira sendiri..tak cukup jari nih.kalau ada finance nyer calc tu lagi senang kira lum sum terus la..
nanti kek tempah gan sy la k..kira harga kawan2 la..nak kira harga gf-bf pun boleh tapi mahal skit la..amacam?

freeolimn said...

..Anakanda Sabrina..
Selamat ulang tahun ke 125/5 pada hari Ahad ini. Semua rakyat Malaysia bercuti pada hari itu bgi meraikan hari ulang tahun anakanda. Semoga segala impian menjadi kenyataan.

tun teja said...

kunchalana.. terima kasih bebanyak. doa mu itu sungguh bermakna.

selenge..kasi ring ring yek. tun suka cheezel.

tun teja said...

ween.. kite kan muda remaja. 18 sentiasa. dia tak naik naik dah.

abeming. heheh.. betul umur ni nombo je. yg penting jiwa kan kan .. hukhuk

ijat faceless... xyah kalkulator.. meh sini tun bgtahu umur tun. 18 baru. muda lagi. xnak kek..daging masak kicap leh?

pakcik olimn.. hehehe.. ye.. smua akan bercuti pada hari ahad itu bagi menyambut bday tun

Faceless said...

nak daging masak kicap eh..
meh ler patik masak menu tu ari ni..perghhhh sedap!

tun teja said...

wowww.. baik nyer hati mu...meh le masak

Faceless said...

dah masak le
pegi la ambik kat dapur

tun teja said...

jap..leh amik smua ke?.
slurrrp.. hirup kuah dia..

wey ijjatt.. apasal tak sedap nih????
adeiiii.. reti masak ke tak ni?

Faceless said...

wei byk ckp lak..
bak cni kan lingkup atas kepala dgn mangkuk skali
org dah masak makan je la...
tak syukur langsung!

tun teja said...

dah tak sedap takkan nk ckp sedap lak. tun x pandai la nk amik hati. nah nah. amik balik.

kek smlm ada ker? meh sini nk rs sedap ke tak

Faceless said...

kek?
sorry dah abis...
kalau ada pun malas nak kasi dah

tun teja said...

alaaa.. ckp stret de the point je.. kek hangit kan kan kan..
takpe.. cuba skali lagi

ingat ,
usaha tangga kejayaan.

Faceless said...

elo cik kak!
hangit tu takde dlm kamus idup insan bernama izzat ni tau tak..
kan ckp lebih2 kn kata makin kejam plak...

tun teja said...

adei.. dh terbakar ke encik ijjat nih. yelaa.. kang dikau bersikap kejam.. tun terkesima lak. yela yela.. meh sini tunpuji.

kek ijjattttttt sedap sgt.

bak 50sen.

Faceless said...

50sen? (tunjuk tapak kasut)
tau takut kekejaman ku takde tolak bandingnya..
skali terkena pasti rentung hati,putus urat saraf

tun teja said...

yela.. sape tak kenal ijjat
emosi mu tu juga kekadang tak stabil
kalau dia diserang sawan.. tun teja angkat bendera puteh.

Faceless said...

kerana emosi yg tak stabil ni la kau masih setia bersama ku kan?
hohoho..

tun teja said...

ye.. setia sgt sbb tahap kesawanan mu tiada tolok bandingnya sehingga terciptanya lagu nurul dan ajai sherashi bershamer.

lepas ni kite nyanyi lagu keliru lak.
ok ke?

Faceless said...

tak yah la lagu keliru,
lirik tak best..
lagu jgn diucap selamat tinggal ok jugak...cik tun kan teror bab acapela.

tun teja said...

acapela mana leh nyanyi berdua. kena panggil at least lagi 2-3 org. tak sesuai!!

okla.. tun nk kemas dapur. ada org tu masak daging kicap tak reti nk basuh periuk. pastu tun gak yg kena basuh

oklaa.. bye bye.

Faceless said...

sambil2 lap dapur tu leh nyanyi lagu aku cinta aku windu..
konpem atuk2 dtg pinang nanti

tun teja said...

keji sungguhlaaaaaaaaaaaaaa..

Faceless said...

amboi marah lak sampai tercampak kain buruk..
ye la nanti sy g pinang..
kaber2 la skit.. malu kat org!

tun teja said...

isk isk.. x mengapala en.ijjat.
baru mintak 50sen dh nak kasi tapak kasut. kalau mintak duit belanja dapur.. tapak apa lak dikau nk kasi.

untuk mengelak sebarang peristiwa tak dihingini.. tun lari dulu laa

Wiween @ Awin said...

kekek umur itu angka.:p

pedum said...

ermmm....

---> kelat said...

hepi bday 2 u... esok ade pnamaan calon... so mungkin kelat x sempat nak online n sekaligus wish kat tun... so, utk itu... bior kelat wish awal2 okeh??? ngeh ngeh ngeh... moga panjang umo.. murah rezeki... cecepat btemu jodoh... amin...

kelat bz giler bcampo ngan ponat... so, nanti kita in touch, keh... take care...

udoh ke dpt e-card kelat toh??? ekekekeke...

ceria2 salu...

AVEO said...

selamat hari jadi tunnn.. moga di berkati Allah swt dan dimurahkan rezeki... adiah tunggu balik mesia ekkk..

Kakak Tiri said...

Alamaksss.. sorry sorry. Soalan dah terlepas tanya, tapi entry ni baru je baca haah. Okay, lepas ni tak tanya dah... hehehehe.