Monday, March 7, 2011

entry pjg

sygkan anak tangan tangankan, sygkan laki tinggal tinggalkan. memandangkan syg suami..maka esok tun balik kg untuk membawa anak sulung sy balikkkk ke pangkuan kami. huhuhu.. suami jgn gatal gatal yer. dok rumah baik baik, kemas apa yg patut..jgn pergi bersosial dgn rakan rakan. sbb awak tu, muka mcm org tak kawenn kang org ngorat..sian kat tun. mikhail pun taknak makcik.

huhuhu.. cite bab gatal ni kan. pepagik kelmarin, tun ckp pasal plan nk balik kg. tun ckp ngn dia.. yg, i rasa i nk sumpah u la. i sumpah u..kalau u menggatal..i nk u rasa mcm mana rasanya i pregnantkan anak u selama 18bulan. biar u sedar betapa sukarnya ibu mengandung. so kalau u nk selamat..u jgn menggatal!. suami mcm biasa, dia malas nk layan. dia wat bodooo jer. sbb dia dh boring dgn karaktor bini dia yg mmg mengada ngada ni. bila fikirkan balik...mcm ntah paper jer. dahla semalam bgn tghari, tgk rumah clean and clear, baju dalam mesin basuh pun dia sidai, bilik bawah yg selerak pun dia kemassskan dan andai kata suami tun masak tghari semalam, pasti ramai kaum kaum ibu yg cemburu dgn perempuan bernama tun teja ini. atau pun mereka akan berprasangka buruk , ingat suami sy dh kena ilmu nasikk tutttt. ohhh tidakkkk.... no no no.. sy masih lagi ingat ALLAH. hakikatnya.. tun tahu..dia kesian kot tgk bini dia bawa perut. sbb kalau x pregnant..mmg dia tak buat la semua tu. suami kesiann kot tgk bini dia yg x leh tidor mlm, dan kekadang semputt. itula untungnya pregnant. leh amik kesempatan ke atas suami sendiri dan org sekeliling.

amanda nanti syg ibu dgn ayah yerr. awk nk jadi anak ibu ke nk jadi anak ayah???????.
kalau jd anak ibu, kena temankan ibu kuruskan badan, gi cari barang mekap, pastu melanggan majalah wanita sambil berbincang hal rumah tangga. tips paling penting yg ibu nk sarankan. cari suami biar la yg solatnya cukup dan dari keluarga yg bahagia. semoga cunlaa anak aku ni nanti. semalam berdiskusi dgn suami

tun teja : yg, i boringla nk mintak anak asyik asyik jadi doktor ngn engineer, mcm takde kerja lain. tapi i nk mikhail jadi doktor..kalau kita sakit leh jaga kita. tp amanda, i nk dia jd pengacara rancangan oasis astro. pengacara yg cun cun ni . pakai tudung dan cun melecun. best tu yg!

suami : uishhh kalau dia jd pengacara, mesti dpt kawen dgn laki yg ada title. bangga kita yg. ada anak yg cun , baik lak tu.

tun teja : ha ah. bangga je i nk bagitahu semua org yg amanda tu anak i.

wahahahahkk.. tgk tgk!!!. amanda lum kuar lagi kami dah berangan sakan. siap nk suruh amanda join pidato skolah biar dia berlatih dari kecil supaya senang masa ujibakat nanti. hahah.. semua mak bapak mcm ni ke? atau tun ngn suami je yg sengal?????? agaknya, mcm ini la angan angan mak bapak . mengharapkan yg terbaik untuk anak anak..tp sedihkan kalau anak yg kita harapkan tu x jadi manusia.

Ya ALLAH.. ko lindungila anak anak dan cucu aku. selamatkanla mereka.. aminnnnnnn


(panjang lak entry kali ni)

5 comments:

marinahunny said...

hehehehee anak blum kuar dh berangan ye tun. heehehhe tp saya rasa biasalah mcm tu bagi setiap ibubapa kan, msti inginkan sesuatu yg terbaik utk anak2..

tun teja said...

tula.. manusia ni kalau berangan setinggi langit. heheheh

chentaairpink said...

hehe..suke entri nie
semoga amanda dapat penuhi impian kak tun

:: Cikgu Wiween :: said...

ehehe lawok la tun suh amanda jd pengacara. jd gabenor bank negara la ehehe

:: Cikgu Wiween :: said...

ehehe lawok la tun suh amanda jd pengacara. jd gabenor bank negara la ehehe