Saturday, June 5, 2010

bandung best ke??









dh lama dah gi bandung.. cuma arini baru terasa nk menulis pasal bandung. sbb kalau mikhail tanya ibu dh g bandung ke belum.. tun nk suruh dia baca blog je. blog ni khas untuk mikhail. kalau dah besar nanti dia leh baca sampai muntah sbb tak tahan dgn keromantikkan ibu dan ayah dia. hakhakhakhak. sorry ye mikhail sbb ibu terpaksa tinggal kan mikhail kat matok ngn wan. kami pegi 2nd honeymoon kat bandung. actually plan kami nk bercuti di guilin-china. tetapi masa keje kat tempat lama ada satu makhluk ALLAH ni asyik cite pasal bandung sampai kami rakan sekerja ni sampai mual mendengar cite cite beliau. setiap hari ada je cite pasal bandung. tun dan suami tak pernah terlintas pun nk bercuti ke indon. sbb dulu tun dah sampai medan.. mmgla cantik tapi takdela best sgt.

Dek kerana makhluk ALLAH tu, tun asyik mengadu kat suami.. taktahan dgn cite cite dia. bosan sebenarnya. Aku yg dh pergi merata Europe pun tak penah kecoh kecoh satu opis. ko setakat bandung dah kecoh kecoh. korang leh bayang tak..kalau setiap hari selama 8bulan korang akan dengar cerita bandung yg di ulang ulang. TAK TAHAN kan???. begitula juga saya. maka setiap harila tun akan menambah dosa dgn mengumpat beliau dekat si suami. suami pun dh naik boring dgn cite saya..maka dia pun memberi cadangan "syg, kita cancel pegi china, kita pegi bandung la ye." dengan plan yg sgtla tak teratur. kami belasah je. hotel pun tempah lagi 2 ari nk pegi. pak supir pun kami tempah sehari sebelum. (cerita pasal makhluk ALLAH ni ada dah tun tulis. cuma tun tukar lokasi jadi pulau phuket dalam entry lagak. )

Sampai di bandung.. excited gile nk mulakan langkah. so sampai di sukajadi hotel kami terus order makan sbb dah kebulur tahap maksima.. ops cite bab hotel nih.. makhluk ALLAH tu duduk kat motel je.. itu pun nk kecoh. hahhah... saper yg bace entry ni pun akan menanggung dosa bersama si penulis. better stop disini sebelum laptop anda akan terasa bahang api neraka.

saya akan terus menulis bagi menghangatkan lagi suasana. huhuh. petang tu kami berjalan kaki ke shopping mall yg di panggil paris van java. pastu gi makan. giler bapak teruja dgn harga yg 5kali murah dari mesia. patutlaaa makhluk tu shopping kat sini. murah bebenar rupanya. ke esokkan harinya pak supir bawa kami dari pagi hingga ke petang, .bershopping di butik butik barangan ciplak kelas A. ingatkan original..tapi bila tgk harga dan barangan..ermmm.. CIPLAK je rupanya. dek sebabkan harganya murah.. suami shopping sakan. tun???? tun takde mood nk shopping..kalau setakat nk beli barang ciplak.. tak payah la tun nk beli kat sini.. baik tun beli kat padang besar perlis je. handbag pun ciplak.. tun teringat makhluk tu berlagak dgn handbag yg dia beli kat sana. tun tak beli ke?? ops kalau setakat handbag ciplak.. biar takde pun takpe. wahahahaha. tun dah terasa panas dh nih. mungkin api neraka sedang meniup kencang.

sambung kembali cite bandung, tun beli baju mikhail ngn anak anak buah. mintak maaf ye. korang kecil lagi. pakai ciplak pun takperr. pastu beli sikit sikit untuk keluarga. pastu beli borong telekung ngn kain kain baju kurung. kalau makcik makcik pasti sukakan tempat ini. tun??? sesak.. i dun like it. so kami pun mintak pak supir hantar ke shopping mall sbb kami tak selesa dgn pasar baru itu. sampai shopping mall.. takda orang. kalau kat mesia.. mesti dh dipenuhi dgn manusia. di sana.. nk masuk pun kena scan dulu takut bawa bom.

malas la nk cite pjg. tapi di bandung terasa mcm orang kaya sb leh masuk restoren 5 bintang. kalau kat mesia maybe tak leh masuk kot sbb tak mampu. overall kalau tanya tun best ke tak? tun akan cakap... biasa je.

tun cite kat mak, " mak, takdela best mana bandung tu. kalau dgr cite makhluk tu.. mcm syurga je bandung nih. " mak tun menjawab " biarlah dia. kesian la kat dia. dia hanya pegi situ je. tak penah pergi tempat lain. sebab tu dia rasa situ je best". betul gak cakap mak. tun patut kesiannkan dia.

kenapa mcm bengang je nih? tun tak tahan sgt dgn lagak dia. dia pernah keluarkan statement
"anak buah i kan, kalau balik rumah i mesti hilang, maklumla rumah besar". perghhhhhh. tak pernah lagi tun dgr puteri raja dlm istana boleh ilang. ini setakat dok rumah teres dua tingkat kalau mak ko besarkan rumah pun.. besar mana la sgt. lu pikir la sendiri.

ni cite bandung ke nk menggumpat? lu pikir la lagi sekali.

p/s: mikhail jadi orang yg merendah diri ye. jangan sombong ngn berlagak..ibu rotaan nanti.

5 comments:

:::jillian de jill::: said...

tun tun! hehehhee... lama tak baca cerita cerita tun!

tun teja said...

kak zila- sorry la termengumpat lak kat sini. huhuhuu. lama x menulis sbb bz sgt

mama fara & farish said...

wah... i didnt know u oso hv blog... well now i hv reason to open my blog frequently :)

ok... nk start mbaca...

mama fara & farish said...

hahahha...
at 1st mcm excited nk mbaca kisah bandung tp rasanya jauh myerong...

hahahhaha...
tp i like bandung...
mulah2...
nx time around kalu de rezeki smp sana, nk borong kain2 psg dia n bniaga...

hahahahha....
well len org len slera nyer...

tun teja said...

heheh kak jaja. memang menyimpang giler. ni lebih kepada mengumpat. huhuhu. bukan sy tak suka bandung. tapi minah tu..adei.. belagak giler. serius belagak. abg tam pun tensen dgr tun mengumpat dia.