Saturday, February 5, 2011

baby girl insyaALLAH

kelmarin scan.. x nampak apa apa..so doc kata kemungkinan besar baby girl. suami dh tersenyum hepi.. tun pun hepi gak. tapi leh bayangkan muka mak yg hepi gile tu. almaklumlaa.. cucu semua hero. tetiba heroin nk keluar..pasti menggumbirakan hatinya. cuma doc tu kata, dia x jamin sbb baby tu kecik lagi dia tak nampak apa apa. meaning kena scan lagi laa. tun??? aku tak kisah mana mana pun aku suka. cuma kalau nama anak perempuan mmg xde nama lagi. nk letak yasmin. ayah lak tak suka. nak letak amanda, suami kata takde maksud. isk isk isk.. takper ibu akan cari nama anak ibu .

rabu aritu dapat berita gembira dari salah seorang kwn baik. alhamdulillahhhh dia akan masuk club tun. dulu jeless sgt dgn kwn kwn bujang yg masih lagi menikmati hidup.pegi tgk wayang , kuar makan makan dgn kwn kwn, travel sana sini.. best!. tapi kawen pun best gak cuma bila penat wat keje rumah, perasaan jeles tu dtg. tapi bila gk muka mikhail..jeles tu ilang. alhamdulillah..kwn tun dah kembali bertudung. syukurrr. tun pernah nasihatkan dia, kalau nk jodoh.. jgn suruh bf berjanji setia tapi kena minta pada ALLAH supaya ditemukan dgn jodoh yg membahgiakan. and kalau nk doa dimakbulkan kenala taat pada perintah ALLAH yg wajib.

doa tun, semoga dia bahgia sehingga akhir hayat.

cite bab pregnant lagi. tun dulu kemain bongkak lagi ckp nk beranak setahun sekali. huhuhu. tun tarik balikkkkkk kata kata tu. sbb pregnant kali ni mmg penattttttttttttttttttt. setiap malam kena kejut husband sebab kaki mengalami kekejangan. terpaksala suami yg mithali ni urut kaki bini dia walaupun mengantuk.anak pun dia jaga sepenuhnya sbb tun tak larattttttt. dalam hati mmg kesiannn..tp sorry yer syg.. lagi beberapa bulan je. pasni u boleh rehat biar i pula take over. skrg ni..memang penat sgt. semua tak boleh buat.

tadi tgk movie..mikhail dh ikut atok n opah dia balik kg. sedih mmg sedih tapi baby sitter baru ni jaga mikhail mcm hampeh. badan mikhail merah merah. bontot dia pun mcm naik kudis. sampai ati baby sitter tu wat mcm tu. sementara nk cari baby sitter baru, tun bagi mak ayah jaga kejap. nangis gak tgk mikhail pegi. tp suami ajak tgk wayang, kurang sket sedihhh. gi klcc suami kata green hornett best. mmg besttttt..

-end-

3 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

tahniah tun. ween pon doa tun akan lahirkan baby gal yg comel. da nak dpt adik da mikhail hehehe

Hazriana Hazlin Binti Harrith said...

congrates sab..sure muke fariaz menyengih panjang je hari2 kat kilang..hehe

tun teja said...

ween- aminnnnnnnnnn. semoga doa ween makbula.

haz- heheheh. camana dpt tau blog ni???