Saturday, January 8, 2011

kena sound dgn en suami..

"subuh tadi solat tak?" tanya suami dgn pandangan yg agak serius. nak tipu berdosa, nk ckp jujur memang sah la kena marah . bistu dari menanggung double dosa..tun mengaku "tak, u tak kejutkan i". cuba menyalahkan suami pulak. suami mengeleng kepala. "i gerak u tadi. u ckp nk bangun lagi 2 minit". tun pun wat senyuman ahli neraka. senyuman yg memang tak menawan langsung. kenapa tak bgn tadi yerrr. oooooooo..semalam balik dari opis pukul 12 tgh mlm. bayangkanlaa sampai ofis 7.30pagi dan kuar opis pukul 12mlm. kalau keje kerajaan maybe aku dh naik pangkat dh. tapi kerja swasta, semua org pun balik lambat. sampai rumah , rehat rehatkan badan, mandi, main main dgn anak, pastu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. sampai pukul 10pagi. subuh dinosor pun tak selewat itu maka hamba ALLAH yg lalai ni pun menqada la solat dia.

kerja tempat baru ni mmg menekan jiwa. serabutkan hati. masa untuk anak pun terhad, masa dgn tuhan pun dh terabai. dulu ada gak masa nk baca surah yusuf, lukman, maryam masa pregnant. sekarang ni.... malas nk citer. kesian anak ibu dlm perut. takperla.. ibu janji awak kuar nanti ibu akan mengaji kat telinga awak sampai ibu khatam. insyaALLAH...

anak, maafkan ibu yer. sbb tak jadi ibu yg baik . tak jaga awak dlm perut ni. ibu sempoii jer. ibu janji awk dh kuar , ibu berubahhhhh.

6 comments:

marinahunny said...

uissshh..lama giler kat opis..!!

xyah stayback xleh ke?

:: Cikgu Wiween :: said...

penat samat yer tun...sabar yer tuh. lebey 12 jam tun keje tuh. jga kesihatan tau tun :)

en_me said...

penat kanns.. siannyerr

tun teja said...

marina- apa nk wat. nk cari rezeki nye pasal.

ween- tun sedang bersabar ni. tapi x lama kot.

en-me- yerr.. kesian sama saya.

eDa said...

Erk....nak rephrase ur statement la tun..Saya mewakili beribu pegawai kerajaan..Kami keje sampai 2-3 pagi..takde declaire OT..balik kul 8pm blom tentu la nak sampai umah..aku tak naik2 pangkt pown...gaji bnyk tu gak...ahaks :P

Anyways...elak2 la balik lambat sangat sayang oi....anda tu ibu mengandung....

Bila la aku nak g umah ko lagi...Sigh..rindu mikhail...

tun teja said...

tu department ko jer eda. ko tanya la sesaper pun eda.. kalau yg level bawah ni. kul 8 masuk keje, kul 10 minum pagi, gi sembhyg sejam, kul 4.45 dh kemas beg nk balik. ko pegawai...mana ada OT. gaji bykkk..

kalau dh rinduu...meh la jumpa sama aku. ko tu bz je manjanggg